Τίτλοι τέλους για τη Λουκία Ρικάκη

Δημοσίευση: 28 Δεκ. 2011, 18:04

Η Λουκία Ρικάκη υπήρξε ένα από τα πλέον δραστήρια πρόσωπα στην ελληνική κινηματογραφία των τελευταίων 20 ετών, ως σκηνοθέτις ταινιών μυθοπλασίας, μεγάλου και μικρού μήκους, αλλά και πολλών ντοκιμαντέρ. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1961 και σπούδασε στην Αγγλία. Πρώτη της ταινία ήταν το "Ταξίδι στην Αυστραλία/1989", ενώ λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε τη μεγαλύτερη εμπορική της επιτυχία με το "Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις/1994. Τελευταία δουλειά της Ρικάκη (που παίχθηκε στις αίθουσες) ήταν το ντοκιμαντέρ «Σχέδιο Σωτηρία» που αναφερόταν στο ομότιτλο νοσοκομείο.

Υπήρξε διοργανώτρια και η ψυχή δύο πολύ επιτυχημένων κινηματογραφικών φεστιβάλ: του φεστιβάλ ECO films στην Ρόδο που συγκέντρωνε ταινίες οικολογικού χαρακτήρα από όλον τον κόσμο και του διεθνές κινηματογραφικού φεστιβάλ "Ιπποκράτης" για θέματα υγείας Ιπποκράτης, που λάμβανε χώρα στην Κω.

Πάλεψε με θάρρος τον καρκίνο που την είχε προσβάλλει τα τελευταία δύο χρόνια. Στο τελευταίο της post στην σελίδα της στο facebook σημείωνε: Dear friends, Through the rays of light, i am experiencing a miracle. I need to thank you all for your contribution and support. it has been invaluable, like the natural resources that spring life.

Θα μας λείψει η ζωντάνια και η καθαρότητά της. R.I.P.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos