"Titans" season 1: Super Hero ημίμετρο

Δημοσίευση: 29 Ιαν. 2019, 18:17
Συντάκτης:

Σύνοψη: Αντιμέτωπος με ένα σχέδιο μαζικής καταστροφής ο Ντικ Γκρέισον ή καλύτερα γνωστός ως Ρόμπιν, προστατευόμενος και συνεργάτης του Μπάτμαν, ενώνει τις δυνάμεις του με την “Raven”, την “Starfire” και τον “Beast Boy” και δημιουργούν τους “Titans” για να παλέψουν για το κοινό καλό.

ΣΧΕΤΙΚΑΗ εξωφρενική μήνυση της DC στην Valencia FC

Άποψη: Δημιούργημα της DC και άκρως παραλλαγμένο ανά τα χρόνια ξεκινώντας από την δεκαετία του 1960 ως “Teen Titans”, το Netflix μας παρουσιάζει το τελευταίο κύμα της ομάδας υπέρ ηρώων με αρχηγό τον –αστυνομικό πλέον, Ρόμπιν. Μπορεί ο Μπάτμαν να του άνοιξε δρόμους και να τον εκπαίδευσε με τις καλύτερες προθέσεις όταν τον υιοθέτησε, ο Ρόμπιν όμως έπαψε να γοητεύεται από την δικαιοσύνη που μοιράζει ο μέντοράς του. Μόνο μία υπόθεση σαν αυτή που θίγει το σενάριο τον καλεί να επιστρέψει (και το κάνει με βαριά καρδιά) παρέα με ενδιαφέροντες χαρακτήρες από τον κόσμο της DC, πλήρως προσαρμοσμένοι στην ποπ κουλτούρα.

Η σωτηρία του κόσμου, παλιοκαιρισμένη κατάσταση και ιδιαίτερα αγαπητή στους κύκλους των superheroes, δεν είναι ευθύνη ενός και σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στο “Titans” οι ικανότητες των χαρακτήρων είναι εντυπωσιακές και άκρως θανατηφόρες, οπτικοποιούνται δε με καλή χρήση CGI και special effects από τεχνική πλευρά, όμως το σενάριο φαίνεται διστακτικό στις μάχες που προτείνει.

Υπάρχουν σίγουρα σκηνές έντασης και συγκρούσεων, όμως δυστυχώς οι δεινοί φαν των υπέρ ηρώων θα δυσαρεστηθούν από το ημίμετρο που συμβαίνει και θα πρέπει να ξεχάσουν όλη την σφοδρότητα και τον ζήλο που δείχνουν ανάλογοι χαρακτήρες σε άλλες παραγωγές. Άλλωστε, γι’ αυτό μιλάμε και για “Titans”, υπέρ ήρωες σε φάση προσαρμογής και ανάπτυξης, το οποίο το διαπιστώνουμε και μέσω σεναρίου όπου οι ευαισθησίες τους συχνά κυριαρχούν ή –χειρότερα, τους βασανίζουν περισσότερο από όσο αντέχει ο μέσος θεατής.         

Ανεξάρτητα όμως από το μελόδραμα, οι ικανότητες τους αρκούν για να τραβήξουν την προσοχή. Η “Raven”, κόρη δαίμονα και κοινής θνητής, πολύ σημαντική και στα 11 επεισόδια, μεταλλάσει τις δυνάμεις της ανάλογα με τη συναισθηματική φόρτιση, η “Starfire” χειρίζεται την ηλιακή ενέργεια ενώ ο “Beast Boy” μεταμορφώνεται σε τίγρη. Η οικογένεια που δημιουργούν μαζί με τον Ρόμπιν όμως, αν και ο ίδιος ενεργεί κυρίως αυτοβούλως, σαμποτάρεται ακόμα μία φορά από το σενάριο.

Οι δημιουργοί Γκρεγκ Μπερλάντι, Ακίβα Γκόλντσμαν και Τζέοφ Τζονς είναι ιδιαίτερα γνωστοί από “Aquaman”, “The Flash”, “Green Lantern”, “Arrow” και έχουν περάσει από τα χέρια τους χιλιόμετρα σεναρίων, όμως η επιλογή τους να υπονομεύουν διαρκώς την δράση των “Titans”, να τους βάζουν εμπόδια και να τους χωρίζουν, πάει ενάντια στην έννοια της ομάδας υπέρ ηρώων.

Αυτή είναι όμως η light εκδοχή στην οποία θα πρέπει να αρκεστούμε και, ρίχνοντας τις απαιτήσεις μας, να παρακολουθήσουμε. Το “Titans” ανανεώθηκε ήδη πριν την προβολή της για δεύτερη σεζόν η οποία στριμάρει στο Netflix και μέσα στον Φεβρουάριο θα δούμε και το spin-off της σειράς με τίτλο “Doom Patrol”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Osmosis" season 1: Black Mirror made in... France

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό το ζήτημα της τεχνολογίας γίνεται το επίκεντρο σε...
2 ώρες

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στις ρίζες

Και έτσι απλά, ξαφνικά και σε ταχύτατους ρυθμούς, η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ,...
8 ώρες

Δύο ελληνικές ταινίες στο Σαράγιεβο

Άλλες δύο ελληνικές μικρού μήκους ταινίες περνουν τα σύνορα και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους...
9 ώρες