ΣΕΙΡΕΣ

To τηλεοπτικό φαινόμενο Scream - s01 - REVIEW

Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2015, 13:02
Συντάκτης:

Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθήσαμε το φινάλε του Scream για να δούμε -επιτέλους- ποιος ήταν υπεύθυνος για τα ειδεχθή εγκλήματα στο Lakewood. Για κάποιους ήταν αναμενόμενο για άλλους όχι. To μόνο σίγουρο είναι πως όλοι συγκινηθήκαμε που απέτιναν φόρο τιμής στον Wes Craven με τα λόγια ‘’Thanks for the screams’’.

Αν ήσουν φαν των ταινιών Scream σίγουρα θα λάτρεψες και την τηλεοπτική μεταφορά από το MTV αφού οι ομοιότητες είναι πολλές. Καταρχάς στο στόχαστρο του δολοφόνου είναι μία κοπέλα (τότε Sidney, τώρα Εmma) που την στοιχειώνει το αμαρτωλό παρελθόν της μητέρας της. Κατά δεύτερον ο killer δεν αποχωρίζεται τη μάσκα του ΕΚΤΟΣ αν το θελήσει που είναι δώρον άδωρον αφού έχει ξεκληρίσει τη μισή πόλη. Παρόλο που χρησιμοποιεί νέες μεθόδους ''τρομοκρατίας'' (murder selfie) δεν απαρνιέται τη χαρά του εκφοβιστικού τηλεφωνήματος. Στα ίχνη του μασκοφόρου βρίσκεται μία δημοσιογράφος (τότε Gale Weathers, τώρα Piper Shay) εν αντιθέσει με τοπική αστυνομία που αδυνατεί να συλλάβει τον κατά συρροήν δολοφόνο. 

Συμβουλευτικό ρόλο έχει ένας εκ των φίλων της άτυχης πρωταγωνίστριας , ο Νoah Foster που δεν απέχει πολύ από τον Randy που σκηνοθετούσε ο ''μαέστρος'' Wes Craven(R.I.P). Σαν υποψιασμένοι θεατές συνεχώς μετατοπίζουμε την ευθύνη και βάζουμε στοιχήματα με φίλους και γνωστούς. H εναρκτήρια σκηνή του τηλεοπτικού Scream θυμίζει αρκετά το πρώτο Scream του 1996, η Βella Thorne σαν άλλη Drew Barrymore παλεύει μάταια να ξεφύγει από το ‘’κακό’’ που την βρήκε.

If you know Scream, you know the first girl is not the final girl! Όπως και στα κινηματογραφικά Scream oι σκηνές τρόμου είναι προσεγμένες και αρκετά σοκαριστικές ώστε να μείνουν χαραγμένες στο υποσυνείδητό μας. Kαι φυσικά ο δολοφόνος δεν πεθαίνει ποτέ μα πότε με την πρώτη, αποζητά ένα ακόμη ουρλιαχτό μας. Νέες ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι η ''παρέλαση'' των hashtag (π.χ. #whoisthekiller ,   #runrileyrun) και των τραγουδιών στο κάτω μέρος της οθόνης. Σε περίπτωση που μείνατε με κάποιες απορίες μην ανησυχείτε, θα λυθούν οι περισσότερες στη δεύτερη σεζόν το 2016.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos