«Θηλυκός Τζέιμς Μποντ; Ποτέ»

Το μέλλον του πιο διάσημου βρετανού πράκτορα, του James Bond, παραμένει θολό. Ξέρουμε ότι η νέα ταινία θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από την αποχώρηση του Danny Boyle από το project και την ανάθεση στον Cary Fukunaga («True Detective») με τον Daniel Craig να ετοιμάζεται να φορέσει για μία τελευταία φορά το κοστούμι του πράκτορα 007, καθώς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε σε αυτόν τον ρόλο. Οι πιθανοί διάδοχοι είναι πολλοί, από τον Tom Hardy, μέχρι τον πρώτο μαύρο James Bond Idris Elba.

Και επειδή ζούμε σε μία εποχή που διεκδικεί εντονότερη γυναικεία παρουσία, και έχοντας δει το παράδειγμα του Doctor Who, που για πρώτη φορά θα γίνει γυναίκα, ξεκίνησε η ίδια συζήτηση και για το κατεξοχήν σύμβολο μίας παλιάς αρρενωπότητας. Ωστόσο, η παραγωγός Barbara Broccoli μιλώντας στον Guardian έκανε σαφή τα πράγματα «Ο Bond είναι άνδρας. Γράφτηκε ως ανδρικός χαρακτήρας και θεωρώ ότι θα μείνει έτσι. Και αυτό είναι καλό. Δεν χρειάζεται να μετατρέπουμε τους ανδρικούς ρόλους σε γυναικείους. Απλώς ας δημιουργήσουμε περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες και να κάνουμε την ιστορία να ταιριάζει με αυτούς». Η Broccoli, υπεύθυνη της EON Productions, είναι εκείνη που ανακοίνωσε με tweet την λύση της συνεργασίας με τον Boyle, την συνεργασία με τον Fukunaga και αυτή που έπεισε τον Craig να επιστρέψει έστω και για μία ακόμα φορά, επομένως τα λόγια της μετράνε, καθώς είναι μία από τις ισχυρότερες παραγωγούς στον χώρο του κινηματογράφου.

Ο ήρωας δεν θα μπορούσε ξαφνικά να ενταχθεί στα πλαίσια μίας φεμινιστικής ρητορικής, όντας γραμμένος στα 50s, με ένα συγκεκριμένο DNA. Όπως δηλώνει «Νομίζω ότι ο Bond έχει μεταμορφωθεί με τον καιρό, και κυρίως στις ταινίες με τον Daniel Craig, έχει γίνει πολύ πιο σύγχρονος και σε σχέση με το πώς φαίνονται οι γυναίκες». Από την άλλη βλέπει με πολύ θετικό μάτι το να σκηνοθετήσει μία γυναίκα κάποια επόμενη ταινία με τον βρετανό πράκτορα. «Απολύτως θα το ήθελα. Ως γυναίκα παραγωγός φυσικά και θα ήθελα κάτι τέτοιο». Άλλωστε και οι τρείς τελευταίες δουλειές στις οποίες υπήρξε παραγωγός («Nancy», «Trauma is a Time Machine», «The Rhythm Section») σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες. Όπως αναφέρει είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε και την γυναικεία οπτική, σε ένα χώρο που μέχρι τώρα πρωτοστατούσε η ανδρική πλευρά. Αναμένουμε λοιπόν για την τύχη του James Bond, που όπως φαίνεται θα εξακολουθεί να είναι άνδρας, απλώς προσαρμοσμένος στην σύγχρονη εποχή. Δεν σχολίασε βέβαια για το αν θα παραμείνει λευκός.

Δημοσίευση: 8 Οκτ. 2018, 12:26
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE
To "Grinch" επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και έπιασε κορυφή στο...
16 ώρες
highwaymen
Η δραματική σειρά του Netflix θα αφηγηθεί την ιστορία...
17 ώρες
Σύνοψη: Η Κάθριν έχει οργανώσει το τέλειο Σαββατοκύριακο για...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
32049
Tanweer
17500
Tulip
9154
Odeon
9073