Ταινία με σενάριο του Ακίρα Κουροσάβα, 20 χρόνια μετά...

Δημοσίευση: 18 Μαρτίου 2017, 22:24
Συντάκτης:

Η Κινεζική εταιρεία παραγωγής Huayi Brothers Media ανακοίνωσε τη μεταφορά στην οθόνη του ‘The Masque of the Black Death’, ενός σεναρίου του Akira Kurosawa, που είχε ολοκληρώσει λίγο πριν το θάνατό του το 1998 αλλά δεν πέρασε ποτέ στο στάδιο της παραγωγής.

Πρόκειται για μια μεταφορά του πασίγνωστου διηγήματος μυστηρίου του Edgar Allan Poe, ‘The Masque of the Red Death’, για έναν πρίγκιπα που προσπαθεί να προφυλαχθεί από μια επιδημία πανούκλας κρυμμένος στο αβαείο του, μέχρι τη μέρα που θα διοργανώσει ένα χορό μασκαρεμένων και μια μυστηριώδης φιγούρα, μολυσμένη με  την πανούκλα, θα κάνει την εμφάνισή της. Το συγκεκριμένο διήγημα του Poe έχει μεταφερθεί ουκ ολίγες φορές στον κινηματογράφο, το θέατρο και το ραδιόφωνο, με γνωστότερο το φιλμ του Roger Corman με τον Vincent Price έτους 1964.

Το σενάριο, που είναι ήδη διαθέσιμο online, επεκτείνει την αρχική ιστορία και έχει μια μετά-αποκαλυπτική ματιά, ενώ για το project δεν έχει βρεθεί ακόμα σκηνοθέτης, με την εταιρεία να θέλει το φιλμ έτοιμο το 2020. Ελπίζουμε η προσπάθεια να ευδοκιμήσει, ώστε και νεότεροι θεατές να πάρουν μια γεύση και ίσως τελικά να γνωρίσουν το μαγευτικό σινεμά ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς που υπήρξαν ποτέ, του Akira Kurosawa, ακόμα και 20 χρόνια μετά το θάνατό του…

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ