"The strain - Season 2"

Δημοσίευση: 20 Δεκ. 2015, 15:34
Συντάκτης:

Σειρά τρόμου του FX που συναγωνίζεται πλέον τα ζόμπια του ‘’Walking Dead’’ αφού βασίζεται στη μυθιστορηματική τριλογία που έχει γράψει ο Guillermo del Toro (‘’Crimson Peak’’,’’Λαβύρινθος του Πάνα’’ ) μαζί με τον Chuck Hogan. Πλέον ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος που δεν ήταν υποδεέστερος του πρώτου, τουναντίον είχε περισσότερη δράση και σεναριακή εξέλιξη με τα αιμοδιψή πλάσματα να πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς. Όπως είχε δηλώσει και ο Μεξικανός Guillermo "Είμαι κατενθουσιασμένος! Άλλη μία σεζόν για να εξαπλωθεί ο ιός!" .


Στο επίκεντρο τίθεται για μία ακόμη φορά η αρχαία επιδημία με στοιχεία βαμπιρισμού που απειλεί ν’ αφανίσει το ανθρώπινο είδος. Πρωταρχικό μέλημα και των δύο πλευρών είναι η αλληλοεξόντωσή τους μέσω της ανάκτησης του αρχαίου-καταραμένου-βιβλίου ‘’Οccido Lumen’’ που περιέχει τρωτά σημεία για το αρχετυπικό βαμπίρ, τον λεγόμενο Master (όχι of puppets!!).

Στο κακό αντιμάχεται  ο επιδημιολόγος Εphraim (Corey Stoll), πιο επικίνδυνος και ετοιμοπόλεμος συγκριτικά με τον πρώτο κύκλο που όσο να πεις ήταν ψαρωμένος . Σύμμαχός του ο Setrakian με τη σπάθα του που παραμένει μορφάρα και εκστασιαζόμαστε με κάθε τετ α τετ του με τον Εichorst. Στην υπηρεσία του απόλυτου κακού, πέρα από τον πρώην Ναζί Εichorst, βρίσκεται και ο μεγαλομανής Palmer που εκλογικεύει το κακό χάνοντας κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Γενικά ο ηθοποιός Jonathan Hyde έχει την τάση να προδίδει το ανθρώπινο γένος (‘’Τitanic’’)...

Στον δεύτερο κύκλο καταγράφεται ο προβληματισμός για την αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων να ενδίδουν στο κακό και να προδίδουν την ίδια τη φυλή τους, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις καταστρεπτικές μακροχρόνιες συνέπειες. Η σειρά είναι ένας λειτουργικός συνδυασμός υποβλητικής ατμόσφαιρας, σπλατεριάς (απαγορεύεται ρητά η κατανάλωση φαγητού), καλοκουρδισμένου σεναρίου και καταιγιστικής δράσης με τα βαμπίρ να τρέφονται ασταμάτητα μέσω της τεράστιας σκουληκοαντλίας.

Ορισμένες σκηνές θα μείνουν χαραγμένες στο νου και στον αμφιβληστροειδή μας όπως ο παρ’ολίγον βιασμός της Dutch , το κυνηγητό στην εκκλησιά από τ’ αραχνόπαιδα και φυσικά η συνάθροιση των αρχαίων.  Eιδική μνεία για τους mind-blowing νέους τίτλους έναρξης που παρακολουθήσαμε στο 9o επεισόδιο (The Battle for Red Rock).  Με βεβαιότητα μπορούμε να δηλώσουμε πως θα ‘’πιούμε μονορούφι’’ και τον επόμενο κύκλο. 

 

Δημοσίευση: 20 Δεκ. 2015, 15:34
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οτιδήποτε έχει να κάνει με τοπ 10 λίστες και...
1ώρα
Το 77ο Φεστιβάλ Καννών ξεκίνησε με την απόλυτη λάμψη...
21 ώρες
Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για...
1 ημέρα