Στο Netflix η τελευταία ταινία του Orson Welles και στην μεγάλη οθόνη

Δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2017, 13:43
Συντάκτης:

Ευχάριστα νέα για την "διάσημη" ημιτελή ταινία του μυθικού Orson Welles.

Που για όσους-ες δεν το γνωρίζουν, ακούει στο όνομα ‘The Other Side Of The Wind’. Και το Netflix ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωσή της.

Ένα φιλμ-βιος και πολιτεία.

Tο ‘The Other Side Of The Wind’ πήρε πάνω από πέντε χρόνια στον Welles να το γυρίσει αλλά ποτέ δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει καθώς υπήρχε μια αναποφασιστικότητα για το πως θέλει να το μοντάρει στο τέλος. Έτσι τα χρόνια περάσανε και οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της έγιναν καπνός, η τελευταία ήταν το 2015 με μια καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης από το Indiegogo, η οποία δεν τελεσφόρησε..

Μέχρι τώρα. Μέχρι που ήρθε το Netflix. Πρόσφατα λοιπόν, ανακοίνωσε πως θα προσφέρει χρήματα τόσο για την αναστήλωση του φιλμ όσο και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

Πρωταγωνιστές είναι οι John Huston, Peter Bogdanovich, Oja Kodar, Robert Random, Lilli Palmer, Edmond O’Brien, Cameron Mitchell, Mercedes McCambridge, Susan Strasberg, Norman Foster, Paul Stewart and Dennis Hopper, σε μια σάτιρα για την κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood.

Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας σκηνοθέτης-θρύλος με το όνομα Jake Hannaford (Huston), που προσπαθεί να κάνει ένα δυναμικό  comeback σαν μεγάλος πλεόν σκηνοθέτης γυρίζοντας το νέο του αριστούργημα με τίτλο...“The Other Side of The Wind.”

Aς ελπίσουμε αυτή τη φορά τουλάχιστον, να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Update 3/6/17: Η κυκλοφορία του φιλμ θα συνδυαστεί από το Netflix με ένα ντοκιμαντέρ που θα εξερευνά τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του Όρσον Ουέλς. Το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί από τον βραβευμένο με Όσκαρ για το "20 feet from stardom" Μόργκαν Νέβιλ και θα αναφερέται σε σενάρια που δεν έγιναν ποτέ ταινίες αλλά και ερμηνείες σε μικρού βεληνεκούς φιλμ που έκανε ο μυθικός δημιουργός για να συγκεντρώσει τα χρήματα να προχωρήσει τα δικά του σχέδια...

Update 9/11/17: Είναι πλέον επίσημο: το φιλμ βρίσκεται στο στάδιο του post production, με τον βραβευμένο με Όσκαρ (για το Hurt Locker), Μπομπ Μουράφσκι, να αναλαμβάνει το μοντάζ και πλέον αναμένεται για τις αρχές του 2018.

Update 31/5/18: Μετά την κόντρα με το Φεστιβάλ των Καννών και την απουσία του από το πρόγραμμα, αλλά και την προβολή του για λίγους και εκλεκτούς, το τελευταίο φιλμ του Όρσον Ουέλς, εκτός από το online streaming στην πλατφόρμα του Netflix φυσικά, αποφασίστηκε να προβληθεί και σε μεγάλη αίθουσα, σε περιορισμένο κύκλωμα διανομής. Φυσικά, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα πριν το ανεβάσει το Netflix, είναι μηδαμινές. Αλλά, γιατί όχι μελλοντικά;

Πρώτη δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2017, 13:43
Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2018, 13:42
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos