ΣΕΙΡΕΣ

"Snowfall" seasons 1-2: Μας κέρδισε σε όλα

Δημοσίευση: 30 Οκτ. 2018, 16:28
Συντάκτης:

Σύνοψη: Το “Snowfall” διαδραματίζεται στο Los Angeles του 1983, την εποχή που εμφανίστηκε η επιδημία της κοκαΐνης και του κρακ. Παρακολουθούμε τις ιστορίες πολλών χαρακτήρων, οι οποίοι μοιραία συναντιούνται κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης σεζόν. Κατά τη διάρκεια της σειράς, επισυνάπτονται συμφωνίες, καταστρέφονται φιλίες, δημιουργούνται ίντριγκες, και «μαγειρεύεται» πολύ κράκ, όλα αυτά μέσα σε συνολικά είκοσι εξαιρετικά επεισοδια σαραπέντε λεπτών το καθένα.

<a href="/nea/snowfall-season-3-stathera-fun-watch/61289">"Snowfall" season 3: Σταθερά fun to watch</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Snowfall" season 3: Σταθερά fun to watch

Άποψη: Ο John Singleton («Boyz ‘n’ The Hood», «Shaft», «Four brothers») και σίγουρα δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι μέτριο και βαρετό, για αυτό και το “Snowfall” έχει συμπληρώσει δύο σεζόν, ενώ έχει ανανεωθεί και για τρίτη!

Πιο συγκεκριμένα, η πλοκή επικεντρώνεται γύρω από τη ζωή του Franklin, ο οποίος ως ένας νεαρός Αφροαμερικανός θέλει να βγάλει κάποια παραπάνω χρήματα για να συντηρεί τη μητέρα του. Για αυτό συνεργάζεται με τον θείο του Jerome (Amin Joseph), ο οποίος τον έχει να διανέμει μαριχουάνα. Όταν όμως μία μέρα ο Franklin βρίσκεται στη βίλα ενός πλούσιου Εβραίου εμπόρου κοκαΐνης, αποφασίζει να αγοράσει με σκοπό να πουλήσει κοκαΐνη. Ξαφνικά, το χρήμα ρέει και ο Franklin μαθαίνει πως υπάρχει και άλλος ένας τρόπος, πιο εθιστικός, που μπορεί να χρησιμοποιήσει το εμπόρευμά του: να το μετατρέψει σε κράκ, ενώ ένας πράκτορας της CIA δουλεύει για την κυβέρνηση του Ronald Reagan, η οποία χρηματοδοτεί αλλά και πουλά όπλα στους αντάρτες contras στη Νικαράγουα με αντάλλαγμα κοκαΐνη.

Αυτές και άλλες μικρότερες ιστορίες συνδέονται χαλαρά μεν στην πρώτη σεζόν, ξεκάθαρα στην δεύτερη. Παρ’όλα αυτά, στον πρώτο κύκλο υπάρχουν ορισμένα «κενά,» αφού η αρχή κάποιων επεισοδίων μας έκανε να αναρωτηθούμε αν χάσαμε κάποιο προηγούμενο. Ευτυχώς όμως η σειρά αναπληρώνει γρήγορα τα «χαμένα» της και μας παραδίδει μια πολύ καλή πρώτη σεζόν και μία εκρηκτική δεύτερη!

Όλοι οι χαρακτήρες, πρωτεύοντες αλλά και δευτερεύοντες, είναι εξίσου καλοδουλεμένοι, με το δικό τους βάθος, τις δικές τους ανησυχίες αλλά και τις δικές τους εκρήξεις συναισθημάτων, κάτι που καταστά το “Snowfall” πολύπλευρο και πλούσιο. Ο Singleton μαζί με τους υπόλοιπους δημιουργούς αλλά και σκηνοθέτες μας προσφέρουν ένα LA που είναι φοβερά λεπτομερειακό. Η υφή και η υπόστασή του είναι αληθινή, σχεδόν απτή, κάτι που ενδυναμώνεί η καλή σκηνοθεσία και η εξαιρετική χρήση υπαίθριων πλάνων. Αναφορικά με τις ερμηνείες έχουμε να δηλώσουμε κάτι πολύ σημαντικό: ο Damson Idris είναι ο επόμενος Denzel Washington. Όχι μόνο γιατί ο ίδιος έχει δηλώσει πως τον θαυμάζει σαν ηθοποιό και άνθρωπο, αλλά γιατί είναι ταλεντάρα και αφοσιωμένος στη δουλειά του (προπονήθηκε στην αυθεντική προφορά του ανατολικού κεντρικού LA, και πράγματι δεν διακρίναμε καμία ένδειξη για το ότι είναι Βρετανός). Ο Carter Hudson είναι και αυτός εξαιρετικός καθώς σε πολλές σκηνές είναι ένας ψυχρός δολοφόνος, σε άλλες δειλιάζει όταν βλέπει ένα όπλο στραμένο στο πρόσωπό του, ενώ σε άλλες είναι πραγματικά ανθρώπινος. Οι εναλλαγές του είναι ανεπαίσθητες. Τέλος, η Emily Rios έχει μπεί πραγματικά στο πετσί του ρόλου της καθώς καταφέρνει να κερδίσει την κατανόησή μας όσο και αν την αντιπαθούμε.

Στην ουσία, το “Snowfall” μας κερδίζει στο σενάριο, στο καστ, στους διαλόγους, στη σκηνοθεσία και στη δράση! Σε όλα δηλαδή. Μπορεί στα πρώτα επεισόδια να «αργεί» μέχρι να βρεί το ρυθμό του, αλλά όταν τον βρίσκει ανέρχεται σε μία σειρά που θα binge-άρετε μέχρι τέλους και θα σας αφήσει να ανυπομονείτε για την επόμενη σεζόν!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos