“The sister brothers”: Κατάμαυρο ‘Κοενικό’ western από τον Ζακ Οντιάρ

Δημοσίευση: 26 Aug 2015, 10:56
Συντάκτης:

Μετά το Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του “Dheepan”, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζακ Οντιάρ ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία και μάλιστα western, επιλέγοντας να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα “The Sister Brothers” του Πάτρικ Ντεγουιτ.

  Στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα Κοενικής αισθητικής, ο Ντεγουίτ αποτίει φόρο τιμής στο κλασικό γουέστερν- σαρκάζοντάς το, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια μαύρη κωμωδία. Πρόκειται ουσιαστικά την ιστορία δυο επαγγελματιών πιστολάδων, των Έλι και Τσάρλι αδελφών, που έχουν ανάβει να σκοτώσουν τον Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ κατ’εντολή του Στόλαρχου.

    Ο Τσάρλι είναι αυτό που λέμε ‘vivere pericolosamente’ ήτοι  ξύδια, γκάνια,  θάνατοι, ο ‘Έλι όμως όχι. Στη διαδρομή από το Όρεγκον μέχρι το Σακραμέντο, ο τελευταίος θα έχει όλο τον χρόνο προκειμένου να προβληματιστεί και να αμφισβητήσει τόσο το ίδιο του το ‘επάγγελμα’ όσο και το αφεντικό του.  Όλος ο υπόκοσμος του 1850, αποτελούμενος από εγκληματίες, τυχοδιώκτες, αριβίστες και κομπιναδόρους ξεδιπλώνεται στην Άγρια Δύση με χιούμορ και ταυτόχρονα με μια μελαγχολία.

  Σε πρωταγωνιστικό  ρόλο και ταυτόχρονα σε ρόλο παραγωγού θα δούμε τον Τζόν Σι Ράιλι, ενώ αναμένεται το όνομα του δεύτερου ‘sister brother’ πρωταγωνιστή..που εδώ που τα λέμε σχεδόν δικαιωματικά θα έπρεπε να είναι εκείνο του Ουίλ Φέρελ, λόγω προϊστορίας με το "Step Brothers" (το λες και inside joke της συντακτικής ομάδας).

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos