Rally Le...Mann

Δημοσίευση: 30 Μαΐου 2011, 03:21

Προσωπικά τον Michael Mann τον λατρεύω. Δεν υπάρχει δουλειά του που να μ' έχει απογοητεύσει. Με καθήλωσε στο Miami Vice (αδυναμία μεγάλη) και ήταν ο βασικός λόγος που αναθεώρησα για τον Collin Farrel. Ο Mann έχει ένα χάρισμα να παντρεύει κάθε σκηνή με τη μουσική. Μοιάζει σαν να είσαι σε νιρβάνα και να χάνεσαι σε κάθε καρέ ενώ παράλληλα να ρουφάς την κάθε λεπτομέρεια από αυτό που βλέπεις εκείνη την στιγμή. Η σκηνοθεσία του κυλάει...smoothly ακόμη και στα πολύπλοκα σημεία. Λες και είσαι πάνω σε μία νεροτσουλήθρα και φωνάζεις επειδή την έχεις καταβρεί και ζητάς κι άλλο.

Κρατήστε τα παραπάνω και πιάστε το rally Le Mans. Ακούστε τον ήχο των κινητήρων, το τσίριγμα των λάστιχων πάνω στην άσφαλτο, την ατελείωτη πίστα, την αγωνία, το άγχος, την ταχύτητα...για 24 ολόκληρες ώρες. Όπως καταλάβατε πρόκειται για ταινία με θέμα το rally Le Mans σε σκηνοθεσία Michael Mann.

Εδώ είναι το σημείο που φωνάζω "ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ" και πανηγυρίζω. (το έκανα προηγουμένως...το ξανακάνω). O Mann είχε εκφράσει ενδιαφέρον γι' αυτό το project και έχει κάποια συμπάθεια για τη Ferrari. Για την ακρίβεια τέτοια συμπάθεια που έκανε αυτό το ποταπό διαφημιστικό το 2008 που μπορείς να δεις Ε Δ Ω

Το παραπάνω θα βασιστεί στο βιβλίο του A.J. Baime "Go Like Hell: Ford, Ferrari and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans" το οποίο εξιστορεί την προσπάθεια του Henry Ford II να αλλάξει την πορεία της Ford Motor company. Με την βοήθεια των Lee Iacocca και Carrol Shelby θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα αγωνιστικό αυτοκινήτο για να ανταγωνιστεί τη Ferrari στο ράλυ Le Mans.

Σημειώστε όμως ότι ο Mann βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, το οποίο είναι αρκετά πρώιμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Fox θα βασιστεί στο παραπάνω βιβλίο ενώ η Paramount, η οποία έχει τα δικαιώματα της βιογραφίας του Shelby, έχει φτιάξει τη δική της εκδοχή. Μάλιστα κάποια στιγμή είχε ειπωθεί ότι οι δυο εταιρείες θα συνεργαζόντουσαν και τον ρόλο του Shelby θα είχε ο Brad Pitt, αλλά δεν πέτυχε.

Εύχομαι το σχέδιο να μην ναυαγήσει, o Mann να σκηνοθετήσει γιατί η ταινία θα τα σπάσει! (η αντικειμενικότητα σε όλο της το μεγαλείο).

Cine Mayo

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos