Το πρώτο γυμνό της Έμμα Στόουν ήταν για τον Λάνθιμο

Δημοσίευση: 22 Δεκ. 2018, 11:27
Συντάκτης:

Το “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου πρόκειται για κωμωδία-δράμα εποχής, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Olivia Colman, Emma Stone και Rachel Weisz. Η ιστορία μας ταξιδεύει στην Αγγλία του 1708 και αφορά την κόντρα μεταξύ της Sarah Churchill (Rachel Weisz) και της νεότερης ξαδέρφης της Abigail Hill (Emma Stone), οι οποίες συναγωνίζονται για την εύνοια της Queen Anne (Olivia Colman). Μέχρι στιγμής το “The Favourite” δικαίως έχει συγκεντρώσει συνολικά 191 υποψηφιότητες, ενώ έχει ήδη κερδίσει 68 βραβεία. Στην ταινία λοιπόν, παρακολουθούμε τις Weisz και Stone να φορούν κορσέδες και να έχουν οχετούς για στόματα. Παρ’όλα αυτά υπάρχει και μία σκηνή κατά την οποία βλέπουμε την Emma Stone γυμνή.

H 30χρονη σταρ συχνά πειραματίζεται και δείχνει θάρρος ερμηνευτικά. Έχει μάθει χορό και τραγούδι για τον ρόλο της στο “La La Land,” τένις για να ενσαρκώσει το γυναικείο είδωλο της Billie Jean King στο “Battle of the Sexes,” ενώ παρακολούθησε διαλέξεις ψυχολογίας για το τηλεοπτικό Maniac. Ο τελευταίος της ρόλος επιδεικνύει και αυτός αρκετό θάρρος εκ μέρους της, αφού η ίδια αποφάσισε να στηθεί γυμνή για τη συγκεκριμένη σκηνή. Όπως δήλωσε η Stone σε συνέντευξή της: «Είχα το σεντόνι γύρω μου και καθώς γυρίζαμε τη σκηνή και είχαμε ήδη κάποιες λήψεις, ρώτησα αν μπορώ να μείνω γυμνή. Θεωρούσα ότι η Sarah (Weisz) θα έμενε αποσβολωμένη όταν έβλεπε οτι εγώ ως Abigail δεν θα ήμουν απλά κουκουλωμένη κάτω από το σεντόνι. Η Olivia μου είπε να μην το κάνω, αλλά ο Γιώργος με ρώτησε αν ήμουν σίγουρη. Ήμουν σίγουρα βέβαιη ότι αυτό ήθελα να κάνω».

Συνήθως οι γυναίκες ηθοποιοί εμφανίζονται σε κάποιο γυμνό πλάνο μόνο όταν ο σκηνοθέτης δίνει τη συγκεκριμένη οδηγία. Για αυτό και πολλές φορές το γυμνό υποδεικνύει έμμεσα την αντικειμενοποιήση των γυναικών από τη βιομηχανία του Χόλλυγουντ. Από την άλλη μεριά, ένα γυμνό πλάνο μπορεί να ερμηνευθεί και ώς η απελευθέρωση μίας ηθοποιού που υποδύεται κάποιον ρόλο. Παρ’όλα αυτά, δεν ζητήθηκε από την Emma Stone να δείξει τα στήθη της για την συγκεκριμένη σκηνή στο “The Favourite,” αλλά όπως καταλάβατε το ζήτησε η ίδια γιατί, όπως είπε, ήταν κάτι που ο χαρακτήρας της ως Abigail θα έκανε τη συγκεκριμένη στιγμή. Η Emma συνέχισε λέγοντας πως όταν η Lady Sarah θα έπιανε στα «πράσα» την Queen Anne με την Abigail στο κρεβάτι, το να μείνει με τα στήθη της ακάλυπτα θα είχε ως αποτέλεσμα τον χλευασμό την Sarah. Είμαστε σίγουροι πως για να αποφασίσει από μόνη της να κάνει το πρώτο της γυμνό πλάνο, η Stone θα είχε καλούς λόγους. Σίγουρα είναι αξιέπαινο το γεγονός πως το αποφάσισε μόνη της για να προσδώσει παραπάνω συναίσθημα σε μία κρίσιμη σκηνή, παρά να το έκανε απλά σαν αγγαρεία για τον ρόλο της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos