ΣΕΙΡΕΣ

"Preacher" season 3: Παραλήρημα σε κάθε επεισόδιο!

Δημοσίευση: 7 Σεπτεμβρίου 2018, 17:14
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι Jesse Custer (Dominic Cooper), Cassidy (Joseph Gilgun) και Tulip O’Hare (Ruth Negga) συνεχίζουν τις περιπέτειές τους στην τρίτη και καλύτερη μέχρι στιγμής σεζόν της σειράς. Για να σας υπενθυμίσουμε πώς όλα αρχίσαν, ας κάνουμε μία μικρή σύνοψη (αν και για την πρώτη σεζόν μπορείτε να βρείτε την κριτική μας εδώ: ). Στην πρώτη σεζόν είδαμε μία εξωπραγματική δύναμη ονόματι Genesis να κυριεύει τον Jesse και γενικότερα να γίνεται ένας χαμός με αγγέλους, τον The Saint of Killers που εμφανίζεται από την κόλαση και φυσικά τον Θεό που αγνοείται. Είδαμε στη δεύτερη σεζόν το τρίο να κατευθύνεται στην Νέα Ορλεάνη για την αναζήτηση του Θεού. Επίσης, συστηνόμαστε με μία μυστική οργάνωση ονόματι “The Grail,” οι οποίοι έχουν σκοπό την διατήρηση της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού και ενδιαφέρονται να φέρουν την Αποκάλυψη. Ο αρχηγός της ομάδας προτείνει στον Jesse να γίνει ο Μεσίας, αλλά ο Jesse αρνείται και τελικά χάνει τις δυνάμεις του Genesis. Ύστερα από δεκατρία (κουραστικά) επεισόδια, φτάνουμε αισίως στην τρίτη καταπληκτική σεζόν όπου οι τρείς πρωταγωνιστές μας κατευθύνονται στο Angelville, τον τόπο που μεγάλωσε ο Jesse.  Η γιαγιά Marie L’Angelle (η εκπληκτική Betty Buckley) είναι μια μάγισσα που μπορεί να φέρει τους νεκρούς πίσω στη ζωή, να εκτελεί ξόρκια και όλα τα σχετικά. Δυστυχώς, ο Cassidy χωρίζεται από τους Jesse και Tulip, ενώ οι δυό τελευταίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στο Angelville. Άραγε θα μπορέσουν να αποδράσουν;

Άποψη:  Σίγουρα θα αναρωτηθείτε πολλά ακόμα κατά την διάρκεια της 3ης σεζόν, όπως πώς δημιούργησαν οπτικά το γραφείου του σατανά στην κόλαση και ποιός είχε την ιδέα για το storyline του φαν-γκρουπ των βρυκολάκων, Les Enfants du Sang. Με τους Sam Catlin (“Breaking Bad”), Evan Goldberg (“Superbad”, “The Interview”) και Seth Rogen, το “Preacher” μόνο επιτυχία θα μπορούσε να είναι, αλλά δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη. Μπορεί η σεζόν αυτή να μην είχε κάποιο βαρύγδουπο σκηνοθετικό όνομα, όπως του Guillermo Navarro, αλλά είχε δέκα επεισόδια εξαιρετικά σκηνοθετημένα, με ξεκούραστη πλοκή, πολύ μαύρο χιούμορ και σουρεάλ ξεκαρδιστικές τραγικές καταστάσεις. Τα fight sequences εξακολουθούν να είναι εκπληκτικά και σε πολλά σημεία ακόμα πιο ανατριχιαστικά. Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μία σταθερή δόση του παραληρήματος που εξελίσεται σε κάθε επεισόδιο και δηλώνουμε φανερά πωρωμένοι.

Μετά από μία σεζόν που σπαταλούσε πολύτιμο χρόνο σε δευτερεύοντα storylines και ύστερα από μία μέτρια δεύτερη σεζόν, επιτέλους καταφέρνουμε να δούμε ακόμα περισσότερη δράση και αποκτούμε μία βαθύτερη ματιά στους χαρακτήρες. Μπορεί η αναζήτηση του Θεού να καθυστερεί εδώ λίγο, αλλά δεν μας πειράζει γιατί το Preacher μας συστήνει με έναν ακόμα πιο απίθανο υπερφυσικό κόσμο μεσώ μίας πολύ πραγματιστικής ματιάς. Υπάρχουν βρικόλακες, μάγισσες που τρώνε ψυχές, υπόγεια μπουντρούμια με φυλακισμένους που μας θυμίζουν το Fight Club, ένας νοητικά στερημένος Μεσίας, αλλά και τράπεζες ψυχών. Τίποτα δεν είναι απίθανο στον κόσμο του Preacher. Επίσης, όλοι οι ηθοποιοί παραδίδουν εξαιρετικές ερμηνείες, με αποκορύφωμα τον Joseph Gilgun ως Cassidy, αλλά και τον Pip Torrens ως Herr Starr (ο ρόλος του ίσως είναι η καλύτερη μεταφορά ‘κακού’ από κόμικ σε οθόνη). Το τελευταία επεισόδιο “The Light Above” μας προσφέρει πολλές αντιπαραθέσεις καλών και κακών, που δεν καταλήγουν απαραίτητα σε νίκη. Η τρίτη σεζόν είναι η καρδιά και η ψυχή του Preacher, και αιχμαλωτίζει την ουσία της σειράς στα πιο κωμικά αλλά και τραγικά της. Σίγουρα, είναι must-watch!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos