Οταν το Alien έγινε σχολική θεατρική παράσταση και ο Ρίντλεϊ Σκοτ την λάτρεψε

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2019, 23:44
Συντάκτης:

Οι μαθητές του σχολείου North Bergen High School ανέβασαν ως θεατρική παράσταση το θρυλικό «Alien» του Ridley Scott και από ότι φαίνεται ο σκηνοθέτης και παραγωγός έμεινε παραπάνω από  ικανοποιημένος. Σε προσωπικό γράμμα που έστειλε στους μαθητές που δημοσιεύτηκε  από το Deadline, ο Scott εγκωμίασε τις ικανότητές τους να μετατρέψουν το κλασικό sci-fi του 1979 σε μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση. Η παράσταση «Alien: The Play» ανέβηκε στις 19 και 22 Μαρτίου στο σχολείο καταφέρνοντας να έχει μια εντυπωσιακή παραγωγή και ένα τέρας που δημιουργήθηκε από ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς κανένα μπάτζετ.

<a href="/nea/otan-o-rasel-krooy-espase-ta-podia-toy-kai-katalave-10-hronia-meta/69717">Όταν ο Ράσελ Κρόου έσπασε τα πόδια του (και το κατάλαβε 10 χρόνια μετά).</a>ΣΧΕΤΙΚΑΌταν ο Ράσελ Κρόου έσπασε τα πόδια του (και το κατάλαβε 10 χρόνια μετά).

«Βγάζω σε όλους σας το καπέλο για την δημιουργικότητα, την φαντασία και την αποφασιστικότητα να δημιουργήσετε μια τόσο φιλόδοξη παράσταση», γράφει μεταξύ άλλων στο γράμμα. «Οι περιορισμοί συχνά παράγουν τα καλύτερα αποτελέσματα διότι η φαντασία και η αποφασιστικότητα μπορούν να ξεπεράσουν τυχόν ελλείψεις και να καθορίσουν τον δρόμο προς τα εμπρός-πάντα». Και συνεχίζει λέγοντας πως «η αυτάρκεια είναι αυτό στο οποίο βασίστηκε η χώρα με τους μετανάστες να έρχονται στον Νέο Κόσμο και να δουλεύουν από κοινού. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο μάθημα για όλους σας και για τα μελλοντικά σας σχέδια». Το γράμμα μάλιστα κλείνει με μία προτροπή «Τι λέτε η επομένη σας παραγωγή να είναι ο Μονομάχος;». Ο Scott μάλιστα δουλεύει πάνω στο σίκουελ του «Gladiator», κάτι που σε πρώτο άκουσμα ακούστηκε ως κάτι ανορθόδοξο αλλά μένει να δούμε τα αποτελέσματα.

Πάντως ένιωσε τόσο πολύ ευχαριστημένος που ανέβασαν την ταινία του ως θεατρικό έργο που πέραν του ότι θα ήθελε να δει και τον Μονομάχο, ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει το ανέβασμα της παράστασης «Alien». Ένας καταξιωμένος δημιουργός που στηρίζει και εκτιμά την προσπάθεια νέων ανθρώπων που εμπνέονται από το έργο του.

Δεν ήταν η μόνη θετική αντίδραση, αυτή του Ρίντλεϊ Σκοτ. Και η Σιγκούρνεϊ Ουίβερ ανέβασε ένα video clip εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos