Oscars 19: Το σνομπάρισμα του Γιώργου Λάνθιμου

Δημοσίευση: 24 Φεβ. 2019, 16:32
Συντάκτης:

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, στο "Green Book" του Πίτερ Φαρέλι! Σοβαρά τώρα; Aυτή η βράβευση λογικά συνοψίζει εντελώς το πνεύμα της 91ης τελετής για την απονομή των βραβείων Όσκαρ. Να τους αφήσουμε όλους από λίγο έως πολύ ευχαριστημένους, να μην θεσπίσουμε μεν την κατηγορία πιο δημοφιλούς ταινίας αλλά να δώσουμε 7 Όσκαρ συνολικά σε ταινίες που το μεγάλο τους όπλο ήταν η δημοφιλία, να υπερτονίσουμε το μαύρο χρώμα γενικώς για να μην μας κατηγορήσουν ξανά για #OscarsSoWhite, να δείξουμε όσο πρέπει politically correct, σε μια τελετή άχρωμη, άγευστη, βιαστική, τσάτρα πάτρα διεκπεραιωτική. 

<a href="/news/i-epelasi-ton-mi-amerikanon-skinotheton-sta-oskar/60127">Η επέλαση των μη Αμερικανών σκηνοθετών στα Όσκαρ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ επέλαση των μη Αμερικανών σκηνοθετών στα Όσκαρ

Και φυσικά μιλάμε για το απόλυτο σνομπάρισμα για την "Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου που εκτός από τον Α' Γυναικείο και την απίθανη Ολίβια Κόλμαν, τον αγνόησαν σε κοστούμια και καλλιτεχνική διεύθυνση, αλλά και σενάριο που άξιζε πραγματικά και αδιαπραγμάτευτα τα χρυσά αγαλματίδια...

Το Bohemian Rhapsody έφυγε με τα περισσότερα (!) βραβεία (4) και ακολούθησαν με 3 τα Roma, Black Panther, Green Book. Μακράν μια από τις πιο απογοητευτικές τελετές που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ, 

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο απονέμει το Όσκαρ σκηνοθεσίας στον Αλφόνσο Κουαρόν που όσο και αν θέλαμε με πάθος να το πάρει ο Γιώργος Λάνθιμος, ο Μεξικανός δημιουργός το άξιζε 100%...

EΠΙΤΕΛΟΥΣ! Όσκαρ 'Α Γυναικείου Ρόλου για την απίθανη Ολίβια Κόλμαν στο "The Favourite", με τον Γιώργο Λάνθιμο να την χειροκροτά βουρκωμένος!  "Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία, Έμμα και Ρέιτσελ, με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα...»

O Γκάρι Όλντμαν και η Άλισον Τζάνεϊ δίνουν το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στο μεγάλο φαβορί Ράμι Μάλεκ για την προσπάθειά του να μιμηθεί τον αξέχαστο Φρέντι Μέρκιουρι.

Όσκαρ Μουσικής Επένδυσης στο "Black Panther" από την Τέσα Τόμπσον και τον Μάικλ Μπι Τζόρνταν. Μάλιστα. Ούτε ο ίδιος ο Λούντβιγκ Γκόρανσον που ανέβηκε στην σκηνή δεν το πίστευε. Όσκαρ τραγουδιού, εννοείται στην Lady Gaga για το Shallow

Oύτε τώρα το "The Favourite". Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στο Green Book, με παρουσιαστές τον Σάμουελ Τζάκσον και την Μπρι Λάρσον. Το διασκευασμένο το εδωσαν στο BlackKklansman και ο Σπάικ Λι έδωσε ρέστα στην σκηνή.

Μπράντλεϊ Κούπερ και Lady Gaga στη σκηνή τραγουδούν ζωντανά το Όσκαρ τους στην μακράν ωραιότερη στιγμή της βραδιάς! 

H Σάρα Πόλσον και ο Πολ Ραντ απονέμουν το Όσκαρ Οπτικών Εφέ στο First Man του Νταμιάν Σαζέλ.

Δεν πρέπει να έχει μείνει και κανένας ΑφροΑμερικανός σταρ που δεν έχει επιστρατευτεί για τις φετινές παρουσιάσεις των βραβείων. Οκ, καταλάβαμε ότι... OscarsNOTso white.

H Μισέλ Γιέο και ο Κόλιν Φάρελ με τραγική μιλιτέρ βερμούδα αναγγέλουν το Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στο "Spider-Man: Into the spider-verse"

Φόβερος ο Μαχέρσαλα Αλί στο Green Book, δικαιότατο το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου που του παρέδωσαν η Σαρλίζ Θερόν και ο James Bond!

Όσκαρ Μοντάζ στον Τζον Ότμαν για το Bohemian Rhapsody από τον Μάικλ Κίτον. Δυστυχώς για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη.

Η πιο αναμενόμενη βράβευση της βραδιάς. Όσκαρ Ξενόγλωσσου φιλμ στο Roma του Αλφόνσο Κουαρόν από την Άντζελα Μπάσετ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ να μιλά αποκλειστικά στα ισπανικά.

Mιξάζ Ήχου και Μοντάζ Ηχητικών εφέ στο Bohemian Rhapsody. Ε, λογικό, αφού το επέβλεψαν οι ίδιοι οι Queen!

Ένα απόλυτα δίκαιο Όσκαρ. Το πρώτο για απόψε για το Roma και τον Αλφόνσο Κουαρόν για την φωτογραφία του!

0 στα 3 για το "The Favourite". Τζένιφερ Λόπεζ και Kρις Έβανς έδωσαν το Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης επίσης στο Black Panther.

Άλλη μια ήττα για την Ευνοούμενη: Mελίσα ΜακΚάρθι και Μπράιαν Ταϊρί Χένρι ντυμένοι καρνάβαλοι απένειμαν το Όσκαρ Κοστουμιών στο τσίρκο του Black Panther. Mήπως αυτη είναι θετική εξέλιξη; Θα μάθουμε σε λίγο.

Σιγά μην δεν έπαιρνε το Vice, το Όσκαρ για Μέικ Απ και Κομμώσεις! 

Έλεν Μίρεν και Τζέισον Μομόα δίνουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο «Free Solo»

Mια συγκλονισμένη και βουρκωμένη Ρετζίνα Κινγκ παραλαμβάνει το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου από τις Έιμι Πόλερ, Τίνα Φέι και Μάγια Ρούντολφ και γίνεται η πρώτη νικήτρια της βραδιάς!

Tα βραβεία: 

Ταινίας: Green Book

Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν - Roma

Α' Γυναικείου Ρόλου: Ολίβια Κόλμαν - The Favourite

Ά Ανδρικού Ρόλου: Ράμι Μάλεκ - Bohemian Rhapsody

Tραγουδιού: Shallow, Lady Gaga - A Star Is Born

Μουσικής Επένδυσης: Black Panther

Διασκευασμένου Σεναρίου: BlackKklansman

Πρωτότυπου Σεναρίου: Green Book

Μικρού μήκους: Skin

Oπτικών Εφέ: First Man

Μικρού Μήκους Ταινίας - AnimationBao

Κινουμένων Σχεδίων: Spider-Man: Into the spider-verse

B' Aνδρικού Ρόλου: Μαχέρσαλα Αλί - Green Book

Μοντάζ: Bohemian Rhapsody

Ξενόγλωσσου Φιλμ: Roma

Mιξάζ Ήχου: Bohemian Rhapsody

Ηχητικά εφέ: Bohemian Rhapsody

Φωτογραφίας: Αλφόνσο Κουαρόν - Roma

Kαλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Black Panther

Κοστουμιών: Black Panther

Mέικ Απ / Κομμώσεις: Vice

Ντοκιμαντέρ: Free Solo

Β' Γυναικείου Ρόλου: Ρετζίνα Κινγκ - Ιf Beale Street Could Talk

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos