Οι θάνατοι από δηλητήριο στο Game Of Thrones

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2015, 22:06
Συντάκτης:

Σε έναν κόσμο προδοσίας, ρουφιανιάς και άφθονων δολοφονιών, όπως αυτός του Game Of Thrones, δεν είναι περίεργο που κυριαρχούν οι φόνοι με δηλητήριο. Αφορμή, ήταν το τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου, στο οποίο μία από τις σοκαριστικές (και σημαντικές για την εξέλιξη της ιστορίας στον 6ο κύκλο) σκηνές ήταν και αυτή του δηλητηριώδους φιλιού της Ελάρια Σαντ (χήρας του Όμπερυν), στη Μυρσέλλα Λάνιστερ. Η Μυρσέλλα πέθανε στα χέρια του βιολογικού πατέρα της Τζέιμι και φυσικά αναμένεται να διακοπούν μα και καλή οι σχέσεις λυκοφιλίας του Kings Landing με το Dorne.

Φόνοι με δηλητήριο έχουν συμβεί και σε προηγούμενους κύκλους.

Ο Ρόμπερτ Μπαράθηον, πηγαίνει στο Βορρά για να προτείνει στον Νεντ Σταρκ να γίνει το Χέρι του Βασιλιά. Το προηγούμενο Χέρι, ο Τζον Άρρυν, έχει δηλητηριαστεί από τη σύζυγό του Λαΐσα, μετά από προτροπή του Little Finger.

Στους πρώτους κύκλους ο Μέιστερ του Στάννις προσπάθησε να δηλητηριάσει την Μελισσάνδρη, η οποία ήπιε μαζί του το δηλητήριο, αλλά σε αντίθεση με τον ίδιο, επέζησε.

Ο μισητός Τζόφρι, νεκρός στο γάμο του, από δηλητήριο, σε εκείνη την σπουδαία σκηνή όπου λίγα δευτερόλεπτα αφού εξευτελίσει τον Τύριον, αφήνει την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της Σέρσεϊ, με πιθανούς αυτουργούς την Ολένα Ταϊρέλ και –φυσικά- ξανά τον Little Finger (σε πιθανή συνεργασία με την Σάνσα Σταρκ).

Ο Όμπερυν Μαρτέλ βουτάει τα όπλα του στο δηλητήριο πριν πεθάνει στην μονομαχία με το Βουνό από καθαρή χαλαρότητα και απερισκεψία.

Τα γνωστότερα δηλητήρια του GOT

Long Farewell: Δηλητήριο από το Ασάι. Χρειάζεται αρκετό χρόνο για να δράσει, αλλά είναι πολύ ισχυρό. Μια σταγόνα στο δέρμα και μετά ακολουθεί ναυτία, αιμοραγία από τη μύτη και θάνατος. Η Τύεν δηλητηρίασε με αυτό τον Μπρον, αλλά του έδωσε το αντίδοτο. Η Ελάρια δηλητηρίασε με αυτό τη Μυρσέλλα.

The Strangler: Πρόκειται για σπάνιο και θανατηφόρο δηλητήριο. Αυτός που θα το καταπιεί σε λίγα λεπτά, δεν μπορεί να αναπνεύσει και πεθαίνει από ασφυξία. Από τα θύματά ξεχωρίζουν ο Μέιστερ Κρέσσεν, που προσπάθησε να δηλητηριάσει τη Μελισσάνδρη και πέθανε ο ίδιος και φυσικά ο Τζόφρι Μπαράθηον που δολοφονήθηκε στο γάμο του.

Tears of Lys: Σπάνιο και ακριβό δηλητήριο. Καθαρό, άγευστο και άοσμο. Το αναμιγνύεις με νερό ή κρασί και τρώει τα σωθικά του θύματος. Όποιος το πιει πεθαίνει με φρικτούς πόνους. Γνωστότερο θύμα του είναι ο Τζον Άρρυν

Wolfsbane: Πρόκειται για επικίνδυνο δηλητήριο, από το φυτό με το αντίστοιχο όνομα. Βέλη βουτηγμένα σε αυτό οδηγούν σε γρήγορο θάνατο. Ο Τζάκεν Χ'Γκαρ σκότωσε τον σερ Άμορι Λορτς με ένα τέτοιο βέλος.

Περισσότερα για το Game Of Thrones εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos