Οι Chemical Brothers στο σινεμά

Δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2018, 14:06

Λίγες μέρες πριν την πρώτη μεγάλη συναυλία της σεζόν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, θυμόμαστε τη σχέση των Chemical Brothers με το σινεμά. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι το soundtrack που συνέθεσαν για το "Hanna" του Joe Wright to 2011. O Bρετανός σκηνοθέτης των "Εξιλέωση" και "The Darkest Hour" δούλεψε με τα "αδέλφια" για την εταιρεία visuals, Vegetable Vision, και η νέα συνεργασία τους έγινε αποδεκτή με εξαιρετικές κριτικές.
Τα γεμάτα μπάσο "μεγάλα" beats τους, ταίριαξαν απόλυτα με τον φρενήρη ρυθμό της περιπέτειας με τις Saoirse Ronan, και Cate Blanchett.

Το 2010 οι Chemical έγραψαν τρία νέα τραγούδι για τον "Μαύρο Κύκνο" του σκοτεινού αριστουργήματος του Ντάρεν Αρονόφκσι. Τα "Danka Jane", "Electric Hands", "The Nina Frequency" δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ως μέρος του ΟST του  Clint Mansell, καθώς ακούστηκαν μόνο στην οθόνη.
Το Black Swan Remix του "Don't Think" είναι αυτό που ακούγεται στην καθοριστική (δείτε από εδώ γιατί) σκηνή του club.


Το 2012 ετοιμάζονταν να γράψουν ξανά soundtrack, αυτή τη φορά για το "Now You See Me", ωστόσο αποσύρθηκαν λόγω προγραμματισμού. Το 2014 κυκλοφόρησε το νέο MP3 single "This Is Not A Game" ως μέρος του "The Hunger Games: Mockingjay – Part 1".
Eνα από τα κορυφαία τους τραγούδια, το "Where do i Begin" ακούγεται στο "Vanilla Sky" του Κάμερον Κρόου (2001, μαζί και το "Loops of Fury") αλλά και στο "Monster" (2003) την ταινία που χάρισε το Οσκαρ στην Charlize Theron. Οι παρουσίες τους βέβαια είναι αμέτρητες και το μόνο που απομένει είναι να τους απολαύσουμε σε λίγες μέρες στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας. Όλες οι λεπτομέρειες από εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos