Ο Τζέιμς Ουάν θα σκηνοθετήσει Στίβεν Κινγκ (...)

Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2018, 15:40
Συντάκτης:

Το "The Tommyknockers" είναι ένα ακόμα βιβλίο του Stephen King που θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο, μετά την επιτυχία της μεταφοράς του «It». Ο σκηνοθέτης του «Conjuring» και του επερχόμενου «Aquaman» James Wan και ο παραγωγός του «It» Roy Lee θα συνεργαστούν προκειμένου να ζωντανέψουν στην μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα sci-fi τρόμου του 1987 «The Tommyknockers». Το βιβλίο του 1987 είχε τον τίτλο «Οι Νυχτερίτες» στην Ελλάδα όμως έχει εξαντληθεί και δεν έχει επανακυκλοφορήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Το Hollywood Reporter επιβεβαιώνει την συμμετοχή του σκηνοθέτη και του παραγωγού στο νέο πρότζεκτ για μία ακόμα μεταφορά έργου του αμερικανού συγγραφέα-μετρ του τρόμου. Ο Wan και ο Lee θα συνεργαστούν με τον παραγωγό Larry Sanitsky, που εκτός των άλλων, ήταν παραγωγός της τηλεοπτικής μεταφοράς του ίδιου βιβλίου το 1993, που γυρίστηκε ως μίνι σειρά από το ABC, και έτσι θα είναι ο μόνος που θα βρίσκεται πίσω και από τις δύο μεταφορές του μυθιστορήματος. Οι παραγωγοί απευθύνθηκαν και σε μεγάλο στούντιο και σε υπηρεσίες streaming, συμπεριλαμβανομένου του Netflix, το οποίο πέρσι προέβαλε δύο μεταφορές έργων του King, το «Gerald’s Game» και το «1922».

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου. Μία ωραία μέρα του Ιούνη καθώς η Bobbi Anderson περπατούσε στο δάσος στην περιοχή Haven, στο Maine πέφτει πάνω σε κάτι που θα αλλάξει τόσο την δική της μοίρα όσο και όλης της πόλης. Ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες μεταλλικό αντικείμενο το οποίο είναι θαμμένο για χιλιετίες και προσπαθεί να το ξεθάψει. Αυτό όμως θα απελευθερώσει δυνάμεις που θα επηρεάσουν όλη την πόλη και θα σπείρουν τον θάνατο. Μία εξωγήινη κόλαση έχει εισβάλει στην μικρή αυτή πόλη.

Ο συγγραφέας έγραψε το βιβλίο όσο πάλευε να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ίσως η εξάρτηση των ανθρώπων από την δύναμη που δίνει η εξωγήινη ανακάλυψη είναι μία αλληγορία για την δική του εξάρτηση. Ο ίδιος χρόνια αργότερα θα ομολογήσει: «Είναι ένα απαίσιο βιβλίο. Είναι το τελευταίο βιβλίο που έγραψα πριν καθαρίσω. Και σκέφτομαι και λέω στον εαυτό μου ότι υπάρχει ένα καλό βιβλίο κάτω από όλο αυτό. Το βιβλίο είναι 700 σελίδες και ίσως μέσα σε αυτές υπάρχει ένα καλό μυθιστόρημα 350 σελίδων». Ελπίζουμε ο Wan και οι παραγωγοί να ανακαλύψουν αυτές τις 350 σελίδες από τις 700 και να εστιάσουν σε αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos