O Ντέιβιντ Λιντς μιλά για την σεξουαλική παρενόχληση

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2017, 14:17
Συντάκτης:

O Ντέιβιντ Λιντς βρέθηκε πρόσφατα στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, για το άνοιγμα του νέου φιλανθρωπικού οργανισμού «David Lynch Foundation in Eastern Europe» και οι δημοσιογράφοι άρπαξαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν ποιες είναι οι απόψεις του στο ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που σαρώνουν το Χόλυγουντ.

Ο διάσημος σκηνοθέτης δήλωσε τα εξής: «Η σεξουαλική παρενόχληση είναι το νέο θέμα συζήτησης. Ξεκίνησε με την περίπτωση του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, μετατράπηκε σε κάτι που μοιάζει με χιονοστιβάδα και τώρα όλοι μιλούν γι’ αυτό.»

Τα παραπάνω μπορεί να μην αποτελούν και την πιο διαφωτιστική δήλωση δημόσιας περσόνας πάνω στο ζήτημα, αλλά ο αγαπημένος σκηνοθέτης προχώρησε προτείνοντας μια λύση για να σταματήσει η παρενόχληση: το να φέρεται κανείς στους άλλους όπως επιθυμεί να του φέρονται. Ναι, ο γνωστός «χρυσός κανόνας» από το Κατά Λουκά Ευαγγέλιο είναι, σύμφωνα με τον Λιντς, ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε μια ζωή χωρίς να προκαλούμε κακό στον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως φύλου.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «θεωρητικά όλοι κρινόμαστε με βάση το πώς συμπεριφερόμαστε στον συνάνθρωπο μας. Σε έναν τέλειο κόσμο, όταν πρόκειται να κάνεις οτιδήποτε σε κάποιον, θα πρέπει να σκέφτεσαι αν θα ήθελες να σου κάνουν το ίδιο πράγμα. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις δεν είναι καλό, ενώ αν είναι ναι, τότε ξέρεις ότι θα κάνεις κάτι καλό. Αυτό λειτουργεί σε όλες τις καταστάσεις τις ανθρώπινης ζωής.»

Κι αυτό είναι μάλλον το… Κατά Λιντς Ευαγγέλιο! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos