Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις μιλά για την απόφασή του να αφήσει το σινεμά

Δημοσίευση: 29 Νοε. 2017, 15:18
Συντάκτης:

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είναι ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη, ανθρώπου. Μιλά πολύ σπάνια, εμφανίζεται πλέον σε κινηματογραφικές εμφανίσεις σποραδικά.

Με αφορμή την απόφασή του να εγκαταλείψει οριστικά την υποκριτική, ένοιωσε την ανάγκη να δώσει μια συνέντευξη (και να φωτογραφηθεί) στο περιοδικό W, ώστε –ας πούμε- να εξηγήσει τους λόγους.

Η τελευταία του ταινία θα είναι το «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Αντερσον που θα δούμε την 1η Φεβρουαρίου και ο 60χρονος ηθοποιός εξηγεί ότι «Πριν ξεκινήσουμε την ταινία, δεν είχα αποφασίσει να σταματήσω να παίζω. Το ένοιωσα αρχικά σαν μια παρόρμηση και σταδιακά θέριεψε μέσα μου. Διστάζω πλέον να ξεστομίσω την πολυχρησιμοποιημένη λέξη “καλλιτέχνης”. Xρειάζομαι να πιστέψω πλέον στην αξία αυτού που κάνω. Η υποκριτική μπορεί να είναι αναζωογονητική, μέχρι και ακαταμάχητη. Και αν το κοινό πιστεύει σε αυτό, μου αρκούσε. Αλλά τελευταία, δεν μου αρκεί".

O μοναδικός ηθοποιός με 3 Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου, πρόσθεσε: "Ηξερα ότι εξέπληξα πολύ κόσμο με την ανακοίνωση, αλλά ήθελα να τραβήξω μια διαχωριστική γραμμή. Δεν ήθελα να με απορροφήσει κάποιο πρότζεκτ ξανά. Δεν είναι η πρώτη φορά: σχεδόν σε όλη μου την ζωή το φώναζα πως θέλω να σταματήσω την υποκριτική, αλλά αυτή την φορά είναι διαφορετικό. Το εννοώ, αυτή η παρόρμηση ρίζωσε μέσα μου, έστω και αν με θλίβει. Πολύ. Έπρεπε να το κάνω. Πλέον, θέλω να εξερευνήσω τον κόσμο, την ζωή, από διαφορετική οπτική γωνία...».

Ο Λιούις ολοκλήρωσε με γλυκόπικρο ύφος: "Πρόσφατα είχα ένα ατύχημα με μηχανή και αναγκάστηκα να κάνω μια επέμβαση. Όταν την ολοκλήρωσα, οι γιατροί μου είπαν ότι θα έπρεπε να αποφύγω να ξανακαβαλήσω για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τους ρώτησα αν τουλάχιστον θα μπορούσα να συνεχίζω να παίζω μποξ και όταν μου απάντησαν πως ναι, ανακουφίστηκα. Ίσως χτυπώντας αυτόν τεράστιο σάκο, να βρω μερικές από τις απαντήσεις που αναζητώ..."

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos