Ο Γιώργος Λάνθιμος έχασε τον πατέρα του

Δημοσίευση: 25 Ιαν. 2019, 12:18
Συντάκτης:

Λίγα 24ωρα μετά τις 10 οσκαρικές υποψηφιότητες για το "The Favourite", ο Γιώργος Λάνθιμος βιώνει εδώ και λίγα λεπτά μια ασύλληπτη προσωπική τραγωδία. Ο πατέρας του, Αντώνης Λάνθιμος, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από χρόνια προβλήματα υγείας. 

<a href="/nea/poia-einai-i-mikroy-mikoys-mystirio-toy-giorgoy-lanthimoy/60956">Ποια είναι η μικρού μήκους – μυστήριο του Γιώργου Λάνθιμου;</a>ΣΧΕΤΙΚΑΠοια είναι η μικρού μήκους – μυστήριο του Γιώργου Λάνθιμου;

Ο Αντώνης Λάνθιμος υπήρξε παίκτης του Παγκρατίου και της Εθνικής Ομάδας και διέπρεψε με τις φανέλες τους τις δεκαετίες του '60 και του '70. Φόρεσε εννιά φορές το εθνόσημο, με παρουσία (έφηβος ακόμη) στη Βαλκανιάδα του 1964 αλλά και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης.

Ο Αντώνης Λάνθιμος υπήρξε χαρισματικός σκόρερ της δεκαετίας του ’60 και του ’70 και μέλος της χρυσής ομάδας του Παγκρατίου, δίπλα στους Αλέκο Κοντοβουνήσιο, Τάκη Μάγλο, Νίκο Σισμανίδη και Αντώνη Γούναρη. Σε παλαιότερο αφιέρωμα, στην «Ελευθεροτυπία», ο συνομήλικός του Φίλιππος Συρίγος τον περιγράφει ως «ζογκλέρ» των γηπέδων, προικισμένο με φαντασία.

«Ο Γιώργος είναι διαφορετικός χαρακτήρας από μένα: Σοβαρός, υπεύθυνος, εργατικός, συνεπής. Εγώ ήμουν πιο μποέμ, πιο ρέμπελος», είχε σχολιάσει σε συνέντευξή του στο Downtown και είχε προσθέσει: «Οι ταινίες του γιου μου έχουν περίεργη υπόθεση και ασχολούνται με το παράδοξο. Δεν ξέρω από πού αντλεί τα σενάρια για τις ταινίες του μαζί με τον φίλο του, Ευθύμη Φιλίππου. Καμιά φορά παρακολουθώ τις ταινίες του και απορώ και εγώ πώς τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα εγγονάκι, αλλά τον βλέπω να αργεί να κάνει παιδί. Και αυτός και η γυναίκα του (Αριάν Λαμπέντ) δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ. Μιλάμε καμιά φορά με τον Γιώργο στο τηλέφωνο και μου λέει «είμαι κουρασμένος. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ επειδή δούλευα. Δεν πρόλαβα ούτε νερό να πιω». Ο Γιώργος μπορεί να δουλεύει ασταμάτητα για 24 ώρες. Πιο πολύ μου άρεσε ο Αστακός από τις ταινίες του. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον. Θα ξαναπώ αυτό που του εκμυστηρεύτηκα στο τηλέφωνο. «Παιδί μου με κάνεις και συγκινούμαι». Η σύζυγός του, μητέρα του Γιώργου, απεβίωσε όταν ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν 19 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos