Το ντοκιμαντέρ για τους βιασμούς αγοριών από τον Μάικλ Τζάκσον σοκάρει

Το ντοκιμαντέρ για τους βιασμούς αγοριών από τον Μάικλ Τζάκσον σοκάρει
Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2019, 14:47
Συντάκτης:

Μπορεί οι θαυμαστές του θρύλου της pop Michael Jackson να έχουν θορυβηθεί για τις αποκαλύψεις του νέου ντοκιμαντέρ του HBO «Leaving Neverland», που ερευνά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, όμως το κοινό και οι εκπρόσωποι του τύπου στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, όπου έκανε την επίσημη πρεμιέρα του,  επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑΕτοιμάζεται ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Οι θεατές, που είχαν σχεδόν γεμίσει το Egyptian Theatre, σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τους Wade Robson και James Safechuck, που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα του Jackson, όταν ο σκηνοθέτης Dan Reed τους ζήτησε να ανέβουν στη σκηνή μετά το πέρας της τετράωρης προβολής του ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ.

Οι Robson και Safechuck, που καταθέτουν την εμπειρία τους με τον Jackson στα πλαίσια του «Leaving Neverland», εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους τόλμησαν να μιλήσουν, γνωρίζοντας ότι το ντοκιμαντέρ θα προκαλέσει αντιδράσεις και έχοντας απέναντί τους το γνωστό για τις μηνύσεις του Jackson Estate.

«Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι που χρειάζεται να τους πω, πέραν του ότι κατανοώ ότι τους είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψουν» είπε ο Robson, αναφερόμενος στο τι θα έλεγε σε θαυμαστές του Jackson που δεν δέχονται ότι η ιστορία του είναι πραγματική και κατακρίνουν το «Leaving Neverland». «Παρότι συνέβη σε μένα, μου ήταν δύσκολο να το πιστέψω και να καταλάβω ότι αυτό που έκανε ήταν κάτι κακό, συνεπώς τους καταλαβαίνω» συμπλήρωσε, για να λάβει επευφημίες από το κοινό.

Συνέχισε λέγοντας ότι «μπορούμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε κάτι μόνο όταν είμαστε έτοιμοι. Ό,τι έγινε, έγινε (σημ: αναφέρεται στη συμπεριφορά του Jackson και την αποτυχημένη μήνυση που είχε καταθέσει πριν χρόνια εναντίον του). Ελπίζω το ντοκιμαντέρ να βοηθήσει άλλους κακοποιημένους να νιώσουν λιγότερο μόνοι και να ενισχύσει την αντίληψη του κοινού για τέτοια θέματα, ώστε να σταματήσουν να σημειώνονται παρόμοια περιστατικά εναντίον άλλων παιδιών».

Οι Robson και Safechuck υποστηρίζουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Jackson όταν ήταν αντίστοιχα 7 και 10 χρονών. Πριν από μια δεκαετία, ο Robson κατέθεσε υπό όρκο ότι ο σταρ της pop δεν είχε επιδείξει ποτέ απρεπή συμπεριφορά προς το άτομό του, αλλά στην πιο πρόσφατη μήνυσή του υποστηρίζει ότι ο Jackson υπήρξε στην πραγματικότητα ένας κατά συρροή σεξουαλικός εγκληματίας που τον παρενοχλούσε επανειλημμένα για χρόνια. Το «Leaving Neverland» κλείνει μάλιστα με τον ίδιο να δηλώνει στην κάμερα ότι «θέλω να πω την αλήθεια όπως είπα και το ψέμα».

Το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Michael Jackson, ο οποίος το 2005 κρίθηκε αθώος για κατηγορίες παρενόχλησης ανηλίκων και χορήγησης ναρκωτικών σε ένα 13χρονο αγόρι, δήλωσε ότι το ντοκιμαντέρ είναι απλά άλλη μια προσπάθεια αναμόχλευσης αναληθών και ξεχασμένων κατηγοριών». Η απάντηση του Safechuck  στα παραπάνω ήταν η εξής: «Δεν μας προσφέρθηκαν χρήματα για να λάβουμε μέρος στο ντοκιμαντέρ. Θέλαμε απλά να πούμε την ιστορία μας και να ρίξουμε φως στο φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης και σε όσα μπορούν να γίνουν για να σταματήσει».

To «Leaving Neverland» αναμένεται να προβληθεί τον Μάρτιο στο HBO και το Channel 4, ενώ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance θα ολοκληρωθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Update 19/2/19: Υπάρχει επίσημο τρέιλερ:

 

Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2019, 14:47
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463