"Νίκος Καζαντζάκης" από τον Γιάννη Σμαραγδή

Δημοσίευση: 28 Νοε. 2015, 15:27
Συντάκτης:

Μετά την εισπρακτική επιτυχία της ταινίας «Ελ Γκρέκο», η Audio Visual και ο Γιάννης Σμαραγδής ανανεώνουν τη συνεργασία τους στη νέα του ταινία, με αντικείμενο τη ζωή του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει μετά το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» με μια ακόμη διεθνή συμπαραγωγή, με προσωρινό τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ το σενάριο βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο».

Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

.

Τον Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ερμηνεύσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, στο καστ συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα και Στάθης Ψάλτης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές.

Την κινηματογραφική διανομή της ταινίας, τα γυρίσματά της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016, έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα και Κύπρο η Audio Visual.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos