Νεκρός ο Ουές Κρέιβεν

Δημοσίευση: 31 Aug 2015, 09:55
Συντάκτης:

Ο μυθικός σκηνοθέτης Ουές Κρέιβεν, δημιουργός πολλών διάσημων φιλμ τρόμου, όπως τα «Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες», «Scream», «The last house on the left», «The hills have eyes», «Red eyes», πέθανε χθες Κυριακή το απόγευμα, σε ηλικία 76 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Κρέιβεν απεβίωσε περιστοιχισμένος από τους οικείους του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και αντιμετώπιζε όλο και πιο σοβαρά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, μολαταύτα συνέχιζε να δουλεύει διάφορες τηλεοπτικές σειρές (όπως την τηλεοπτική μεταφορά του Scream, έγραφε ένα μυθιστόρημα, ενώ έκανε παραγωγή σε διάφορά φιλμ νέων δημιουργών, όπως το «Home» του Ντένη Ηλιάδη με τους Τόφερ Γκρέις, Πατρίτσια Κλάρκσον, Τζένεσις Ρόντρίγκεζ. Ο Ηλιάδης ήταν ένας από τους αγαπημένους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, μάλιστα ήταν παραγωγός και τον είχε επιλέξει για να γυρίσει το remake του «The last house on the left» το 2009.

Ο Κρέιβεν, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Οχάιο και είχε σπουδάσει φιλοσοφία, είχε επίσης γυρίσει τη δεκαετία του 1980 πολλά επεισόδια της σειράς Twilight Zone, ενώ στην μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε και που δεν ήταν τρόμου ή θρίλερ, το «Music of the heart» το 1999, η Μέριλ Στριπ είχε προταθεί για Όσκαρ α’ ρόλου...

Πρώτη δημοσίευση: 31 Aug 2015, 09:55
Ενημέρωση: 31 Aug 2015, 09:55
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos