Midnight Express με "Messiah of Evil"

Δημοσίευση: 26 Ιαν. 2019, 14:24
Συντάκτης:

Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Midnight Express συνεχίζονται και φέτος στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ. Aυτό το Σάββατο 22/12, το "Messiah Of Evil".

<a href="/nea/midnight-express-paroysiazei-white-dog/69524">Το Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"

Από τις πιο παραγνωρισμένες ταινίες τρόμου όλων των εποχών, το Messiah of Evil γυρίστηκε από δυο συνεργάτες του George Lucas μέσα σε δύο μήνες το 1971, βγήκε τελικά στις αίθουσες το 1973, και στέκεται μόνο του, εντελώς αταξινόμητο, ανάμεσα στο αμερικάνικο horror exploitation και στο, ευρωπαϊκού "αέρα", σινεμά του δημιουργού. Το Midnight Express επιμένει και φέτος να φέρνει στη μεγάλη οθόνη ταινίες που έμειναν αθέατες από τις ελληνικές οθόνες και δε θα μπορούσαν με τη καμία να "περάσουν" σε ένα "κανονικό" κύκλωμα διανομής


Το εφιαλτικό Messiah of Evil είναι ένα τέτοιο φιλμ, και η προγραμματισμένη προβολή του, από μόνη της, ένα σημαντικο κινηματογραφικό γεγονός.
Μελαγχολικό, αφαιρετικό, ενίοτε πειραματικό, πολύ συχνά λυρικό με μια αισθητική γραφή που παραπέμπει στον Mario Bava, εκρηκτικά βίαιο και πέρα ως πέρα κατάμαυρο, το Messiah of Evil προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1973 (πολύ ταιριαστά, το Παρίσι - έστω του... Τέξας) και καταγράφει το ταξίδι μιας γυναίκας σε μια παραθαλάσσια πόλη προς αναζήτηση του πατέρα της. Όμως στην Καλιφορνέζικη παραθαλάσσια πόλη αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα γεγονότα, και η πόλη μοιάζει να βρίσκεται στο έλεος μιας αίρεσης δολοφόνων (ή και απέθαντων).
Την ταινία προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Θανάσης Πατσαβός.

Messiah Of Evil (1973)
Σκηνοθεσία:Γουίλιαμ Χιουιλκ και Γκλόρια Κάτζ. Παίζουν: Μαριάνα Χιλ, Ελίσα Κουκ Τζούνιορ, Ανίτρα Φορντ. Διάρκεια: 90΄
ΑΑΒΟΡΑ. Ιπποκράτους 180 - ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι. Τηλ:21064623271. Εισιτήριο:5 Ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos