ΣΕΙΡΕΣ

Το μεγάλο ρεκόρ του "Fear The Walking Dead" - s01e01

Δημοσίευση: 26 Aug 2015, 00:41
Συντάκτης:

Η 90λεπτη πρεμιέρα του Fear the Walking Dead στο κανάλι AMC έσπασε ένα μεγάλο ρεκόρ όσον αφορά στις τηλεοπτικές σειρές. Την  παρακολούθησαν 10 εκατομμύρια τηλεθεατές, αριθμός που συνιστά την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης!

Το επεισόδιο είδαν 6.3 εκατομμύρια ενήλικες που αφορούν στο target group 18-49 (επίσης ρεκόρ), ενώ πλέον το AMC κατέχει τις τρεις από τις πρώτες πέντε πρεμιέρες καλωδιακών σειρών όλων των εποχών – Fear the Walking Dead στο # 1 (2015), Better Call Saul στο # 2 ( 2015) και The Walking Dead στο # 5 (2010)!

Μερικές σκέψεις τώρα για τον πιλότο. Χωρίς spoilers.

Η βασική διαφορά με το «The Walking Dead» είναι εμφανής καταρχήν και αφορά στο ότι εστιάζει στην οικογένεια (η οποία προφανώς θα αποτελέσει πυρήνα των μελλοντικών εξελίξεων) και όχι στην –διευρυμένη- κοινότητα των ανθρώπων που θα διασωθούν από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Σπαταλά σχεδόν ολόκληρο το επεισόδιο προσπαθώντας να μας συστήσει τους βασικούς ήρωες λοιπόν, με τις πρώτες εμφανίσεις από τα ζόμπια πολύ λιγότερο γραφικές και σε δεύτερο πλάνο. Μάλλον λογικό, διότι η σειρά δείχνει να έχει στηθεί βασισμένη στο γεγονός ότι όσοι την δουν είναι ήδη θεατές του «The Walking Dead» (φυσιολογικό).

Δράση λοιπόν δεν διαθέτει το πρώτο επεισόδιο, αν εξαιρεθεί ένα υποβλητικό πρώτο 5λεπτο (κοπιαρισμένο από το «28 weeks later» σαν βασική ιδέα και ένα «αναγκαστικο» τελευταίο τρίλεπτο που θα αποτελέσει την γέφυρα για να επισπευτούν οι εξελίξεις.

Φωτογραφημένο τελείως διαφορετικά, με χαρακτήρες πολύ λιγότερο κομικίστικους (εξαιρείται το εκνευριστικό παίξιμο του γιου-ναρκομανή), δείχνει να θέλει να διατηρήσει διαφορετικό προσανατολισμό. Θα το δούμε με συγκρατημένη αισιοδοξία, που λέει και το κλισέ.

Δείτε το preview από το δεύτερο επεισόδιο εδώ:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos