ΣΕΙΡΕΣ

"Medici" season 1-2: Wannabe Game Of Thrones

Δημοσίευση: 5 Απριλίου 2019, 14:55
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι οικογένεια των Μεδίκων ήταν μία από τις πιο ισχυρές στην τότε διαιρεμένη ακόμα σε κρατίδια Ιταλία του 15ου αιώνα. Μια οικογένεια τραπεζιτών που κατάφερε να γίνει η de facto ηγεσία της Φλωρεντίας, μιας από τις πιο ανθηρές οικονομικά και καλλιτεχνικά πόλεις της Ιταλίας. Ξεκινώντας από τον Giovanni των Μεδίκων, τον πρώτο που ξεκίνησε την ανοδική πορεία προς την εξουσία, συνεχίζοντας στον γιο του, Cosimo, που έκανε την Φλωρεντία ισχυρή και φθάνοντας στην δεύτερη σεζόν στον εγγονό του Cosimo, τον Lorenzo τον Μεγαλοπρεπή, η σειρά παρουσιάζει την γεμάτη δολοπλοκίες, δολοφονίες και εντάσεις αναγεννησιακή Φλωρεντία.

<a href="/nea/ivo-anakoinose-nea-seira-apo-ton-kosmo-toy-game-thrones/68074">Το ΗΒΟ ανακοίνωσε νέα σειρά από τον κόσμο του Game of Thrones</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο ΗΒΟ ανακοίνωσε νέα σειρά από τον κόσμο του Game of Thrones

Άποψη: Οι σειρές που εστιάζουν στις σχέσεις εξουσίας και στο πώς θα φθάσει κανείς σε αυτήν μέσα από μια σειρά παρανομιών ή και εγκλημάτων, παρουσιάζουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν βασίζονται σε μια πραγματική οικογένεια που ηγεμόνευε την Φλωρεντία κατά τον 15ο αιώνα, στην ακμή δηλαδή της Αναγέννησης. Το «Medici» με τον υπότιτλο «Masters of Florence» για την πρώτη σεζόν και «The Magnificent» για την δεύτερη, παρουσιάζει αυτήν την σκυταλοδρομία εξουσίας από τον Giovanni (Dustin Hoffman) στον δισέγγονό του, γνωστό ως Μεγαλοπρεπή. Στην πρώτη σεζόν βλέπουμε δύο παράλληλες ιστορίες: στο παρόν, με την μετάβαση της εξουσίας από τον Giovanni στον γιο του, Cosimo (Richard Madden) και στο παρελθόν, δείχνοντας στιγμές από την περίοδο που ζούσε ο πατέρας.

Στην δεύτερη σεζόν βρισκόμαστε στα τέλη του 15ου αιώνα με ηγέτη τον Lorenzo (Daniel Sharman) και την προσπάθεια ανατροπής του από τους Pazzi. Το μοτίβο σειρά εποχής με sex and violence που έφθασε στο αποκορύφωμα με το φαινόμενο GOT, εδώ είναι πιο εξασθενημένο και βγαλμένο από μια παλαιότερη τηλεοπτική εποχή που μοιάζει με φτωχό συγγενή του GOT. Η σύνδεση της σειράς  του ιταλικού καναλιού RAI με την σειρά του HBO δεν τελειώνει μόνο στο ότι είναι εποχής και αναφέρεται στο τι θα κάνει κάποιος για να φθάσει στην ηγεσία αλλά και σε δύο πρόσωπα, τον Richard Madden aka Robb Stark που πρωταγωνιστεί στην πρώτη σεζόν και τον Sean Bean aka Ned Stark που πρωταγωνιστεί στην δεύτερη, αυτή την φορά όχι ως το δεξί χέρι του βασιλιά αλλά ως ο Pazzi που θέλει να ανατρέψει τον Lorenzo. Το αν σκοτώνεται και σε αυτήν την σειρά δεν θα το αποκαλύψουμε.

Η σειρά γενικώς έχει ένα πολύ ενδιαφέρον καστ από τον αρκετά ανεκμετάλλευτο και ολίγον τι βαριεστημένο Dustin Hoffman, μέχρι τον Brian Cox, ενώ πέραν των Μεδίκων εμφανίζονται και άλλες γνωστές προσωπικότητες, όπως ο καλλιτέχνης Sandro Botticelli που δούλεψε για λογαριασμό τους. Και ενώ έχει όλα τα θετικά στοιχεία, δεν είναι από τις σειρές που θα μπορούσες να δεις μέσα σε μια μέρα, καθώς γρήγορα κουράζει, με τις ανατροπές να έρχονται πιο αργά, χωρίς ούτε εντυπωσιακές σκηνές, ούτε ένα περίτεχνο πλέξιμο των σχέσεων των ανθρώπων. Όλα μοιάζουν πιο επιδερμικά, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έχει γίνει να αναπαρασταθεί όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται η εποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos