ΣΕΙΡΕΣ

The man in the high castle: Season 1 - Review

Δημοσίευση: 31 Ιαν. 2016, 18:37
Συντάκτης:

Εάν είχαν κερδίσει οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο πως θα είχε διαμορφωθεί ο κόσμος; Γύρω από αυτό το ερώτημα περιστρέφεται η δραματική/sci-fi σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Philip K. Dick. Στην εναλλακτική πραγματικότητα η ναζιστική Γερμανία κατέχει το ανατολικό μέρος των πρώην ΗΠΑ και οι Ιάπωνες επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους στο δυτικό(Ιαπωνικές πολιτείες Ειρηνικού). Αυτή η πολιτική της ειρηνικής συμβίωσης θα κλονιστεί όταν εμφανιστεί στο προσκήνιο μία ταινία με προπαγανδιστικό μήνυμα.

 Στον πυρήνα της σειράς βρίσκεται η αντιστασιακή Juliana Crain -την υποδύεται η Alexa Davalos- που είναι μία ευανάγνωστη φιγούρα συγκριτικά με τον Joe Blake(Luke Kleintank από το ‘’Pretty Little Liars’’). Σαν πρωταγωνιστικό ζευγάρι εμπνέουν συμπάθεια χάρη στις μετρημένες και καλοζυγισμένες ερμηνείες τους. Γενικά το κάστινγκ είναι εύστοχο. Άλλο θετικό στοιχείο της σειράς είναι πως ο Ridley Scott (‘’Βlade Runner’’, ‘’The Martian’’) εκτελεί χρέη παραγωγού. Στα δέκα επεισόδια της σειράς κυριαρχούν τα μουντά-μελαγχολικά κάδρα που μεταδίδουν την έλλειψη ανθρωπιάς και γενικότερα ηθικών αξιών μέσα στο πειθαρχημένο πλαίσιο.

H αφήγηση της ιστορίας δεν είναι φορτωμένη, απεναντίας δίνεται μπόλικος χώρος στη σειρά ώστε να «αναπνεύσει» και να λειτουργήσει καλύτερα. Εξάλλου ο ατέρμονος βομβαρδισμός πληροφοριών δεν θα οδηγούσε το θεατή σε συναισθηματική εμπλοκή αλλά σε σύγχυση. Ο βραβευμένος συγγραφέας & παραγωγός, Frank Spotnitz, προσεγγίζει το ιστορικό θέμα με λεπτότητα, συγκρατημένο πάθος και με την ωριμότητα φεστιβαλικού σινεμά ώστε να στεγανοποιήσει το δράμα που εξελίσσεται. Κατορθώνει να χτίσει ένα στέρεο τηλεοπτικό «οικοδόμημα», ενώ καταπιάνεται με τον φασισμό, τις καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου και τις θλιβερές εκδηλώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Το επόμενο κεφάλαιο της ‘’ιστορίας’’ θα γραφτεί μέσα στο 2016 και θα προβληθεί πάλι μέσω Amazon.

 

Πρώτη δημοσίευση: 31 Ιαν. 2016, 18:37
Ενημέρωση: 31 Ιαν. 2016, 18:37
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos