Λοκάρνο 2016: Βραβεία για το «Αφτερλωβ» και την «Αλεπού»

Δημοσίευση: 13 Aug 2016, 19:55
Συντάκτης:

Νέες διακρίσεις για τα προϊόντα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, καθώς το «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου και η μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου διακρίθηκαν στο 69ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Το βραβείο της Επιτροπής Νέων που συνοδεύεται και από το ποσό των 2000 ελβετικά φράγκα για το Διαγωνιστικό Τμήμα «Σκηνοθέτες του Σήμερα» κέρδισε το ντεμπούτο του Στέργιου Πάσχου, ενώ το αντίστοιχο βραβείο (plus 1500 ελβετικά φράγκα) κέρδισε η μικρού μήκους ταινία «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου που διαγωνιζόταν στο τμήμα των ταινιών μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» του Στέργιου Πάσχου.

H «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου αφηγείται μια ιστορία στην Αθήνα του καλοκαιριού. Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν ξέρει ότι πρόκειται για την τελευταία ανάλαφρη μέρα της ζωης τους. Ηδη όλα έχουν αλλάξει.

 

Την Χρυσή Λεοπάρδαλη - το μεγάλο βραβείο του επίσημου Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ - απέσπασε η ταινία «Godless» της Ραλίτζα Πέτροβα, μια συμπαραγωγή Βουλγαρίας, Δανίας, και Γαλλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos