Λαρς Φον Τρίερ: "Ή στο Διαγωνιστικό ή καθόλου"

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2018, 13:12
Συντάκτης:

Σας είχαμε γράψει έναν χρόνο πριν ότι το νέο φιλμ του Λαρς Φον Τρίερ, «The house that Jack built» προετοιμαζόταν εντατικά για να πραγματοποιήσιε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Κάτι τέτοιο δεν δείχνει ότι θα συμβεί: η ταινία δεν βρίσκεται στην λίστα με τς πρώτες ανακοινώσεις των διοργανωτών, αλλά δεν αναμένεται να προστεθεί στα επόμενα φιλμ που πρόκειται να ανακοινωθούν προσεχώς.

Το ψυχολογικό θρίλερ με τον Ματ Ντίλον και την Ούμα Θέρμαν (περισσότερα εδώ) που έχει εμπνευστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ («τον ποντικο-Βασιλιά του κόσμου»), προκάλεσε σύγχυση στην επιτροπή της διοργάνωσης και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Τιερί Φρεμό, ο οποίος μετά από αρκετές εβδομάδες διαβουλεύσεων πρότεινε στον Δανό δημιουργό να προβληθεί η ταινία του «Εκτός συναγωνισμού».

Επιλογή που όχι μόνο δεν άρεσε στον Τρίερ, αλλά σχεδόν τον εξόρφισε και την αρνήθηκε κατηγορηματικά, αν και φήμες τον θέλουν να προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους των Καννών να τον συμπεριλάβουν στο διαγωνιστικό για τον Χρυσό Φοίνικα. Κάτι τέτοιο δείχνει όμως ότι πλέον πολύ δύσκολα θα συμβεί και έτσι λογικά θα σταματήσει το εντυπωσιακό σερί του Τρίερ, καθώς μετά τον Χρυσό Φοίνικα του «Dancer in the dark» το 2000, κάθε ταινία του προβάλλεται στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

El Conde

El Conde

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Αουγκούστο Πινοσέτ είναι ένας ετοιμοθάνατος βρικόλακας, αλλά ο περίγυρός του δεν θα...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38143
Tanweer
28151
Tanweer
18587
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos