ΣΕΙΡΕΣ

"The innocents" season 1: Νωθρό

Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2018, 20:32
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Τζουν και ο Χάρυ νιώθοντας πιεσμένοι και εγκλωβισμένοι στις οικογένειές τους αποφασίζουν να το σκάσουν έχοντας την πεποίθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν και μόνοι τους. Σύντομα όμως, ύστερα από μία απόπειρα απαγωγής της Τζουν, ο αληθινός εαυτός της και οι ικανότητες που κρύβουν έρχονται στην επιφάνεια, βάζοντας το ζευγάρι σε άμεσο κίνδυνο ενώ ξετυλίγονται και ιστορίες του παρελθόντος.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Άφωνο έμεινε το κοινό του εξωτερικού από την Βρετανική/Νορβηγική σειρά του Netflix με (άστοχο) τίτλο “The Innocents” αφού μέσα σε οχτώ επεισόδια περιέχει σχεδόν ότι αποζητά κανείς από μία σύγχρονη παραγωγή, δηλαδή λίγη επιστημονική φαντασία, μουντή ατμόσφαιρα, κάποιου είδους ρομαντισμό και φυσικά ίντριγκα και αγωνία. Παραδόξως, στο teen drama/supernatural των “Aθώων” δεν μπορέσαμε να παρατηρήσουμε καμία εκ των παραπάνω αρετών που μοχθούν να βγάλουν οι πανταχού σκηνοθέτες και σεναριογράφοι στην βιομηχανία αντιθέτως το αποτέλεσμα που μας έμεινε ήταν μια άνευρη, υπέρ στημένη αντιγραφή του “The O.A” που ανεξάρτητα από το κακό φινάλε είχε μαγέψει πολύ κόσμο.

Η μυστήρια ικανότητα της νεαρής Τζουν (Sorcha Groundsell) που πραγματεύεται στην σειρά είναι αυτή της μεταμόρφωσης που ουσιαστικά γίνεται με ένα συναίσθημα που λειτουργεί σαν πυροδότηση και ολοκληρώνεται με το άγγιγμα κάποιου άλλου ανθρώπου ώστε να υιοθετήσει την μορφή του. Σίγουρα έχει κάποιο ενδιαφέρον σαν σύλληψη και αφήνει πολλά ανοιχτά ενδεχόμενα και για το σενάριο και για την προσέγγιση των ηθοποιών, ωστόσο ο δρόμος που διάλεξαν οι δημιουργοί Χάνια Έλκινγκτον και Σάιμον Ντούρικ είναι ο λιγότερο προσοδοφόρος και βασικός υπαίτιος για την νωθρότητα της σειράς. Ενώ δείχνουν να συμβαίνουν πράγματα μέσα στο ανθρωποκυνηγητό που παρακολουθούμε οι χαρακτήρες είναι επί το πλείστον αδιάφοροι (ο Γκάι Πιρς στον ρόλο του μυστηριώδους επιστήμονα ξεχωρίζει ελάχιστα) και εξοπλισμένοι με κανένα συναισθηματικό εκτόπισμα που να τους δεσμεύει με τους χαρακτήρας που προσπαθούν να υποδυθούν.  Συνεπώς, το ίδιο δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς με το νεαρό κατατρεγμένο ζευγάρι.

Κάποτε μέσα σε αυτό το κλίμα επίπλαστης αγωνίας συμβαίνουν κάποια καλαίσθητα πλάνα και περιστάσεις που δεν είχαμε σκεφθεί δίνοντας μας κάποια ψήγματα για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε ένα θαύμα που ποτέ δεν έρχεται αλλά καταλήγει πάντοτε άσκοπα  στον έρωτα του ζευγαριού και στην αυτοθυσία τους για να σώσουν το άλλο τους μισό. Η εν προκειμένω δακρύβρεχτη ιστορία εντείνεται με το καθοριστικό deal breaker των επεισοδίων που έρχεται από τον καλλιτεχνικό  τομέα και συγκεκριμένα από την μουσική υπόκρουση. Ενώ το main theme που ανοίγει την σειρά είναι αντάξιο χωρίς ωστόσο να συναρπάζει, οι μουσικές επιλογές που ντύνουν τα μεταβατικά πλάνα είναι ανέμπνευστες και εύκολα παραπέμπουν σε εφηβικό βίντεο κλιπ δίχως να ωφελούν την  προσπάθεια που γίνεται από το μοντάζ αλλά και από τους ηθοποιούς.

Μπορεί η διαφήμιση να έκανε την δουλειά της και να λειτούργησε υπέρ του, όμως το “Innocents” δεν ανταπεξήλθε  στις υψηλές απαιτήσεις που το ίδιο πρέσβευε, χάνοντας όχι μόνο στα σημεία αλλά στο σύνολο.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Οκτ. 2018, 20:32
Ενημέρωση: 19 Οκτ. 2018, 20:32
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos