Η Τώνια Μισιαλή νικήτρια στο 4ο Hellas Filmbox Berlin

Δημοσίευση: 23 Ιαν. 2019, 03:28
Συντάκτης:

Η Τώνια Μισιαλή με την ταινία της «Παύση», είναι η φετινή νικήτρια του διαγωνιστικού τμήματος «Νεοεμφανιζόμενων Ελλήνων» στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin που ολοκληρώθηκε στην γερμανική πόλη και τον ιστορικό κινηματογράφο «Babylon» του Βερολίνου.

Η «Παύση», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της δημιουργού από την Αμμόχωστο, είναι αφιερωμένη στην σύνθετη γυναικεία φύση, ενώ έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, αποσπώντας βραβεία και θετικές κριτικές. Στον κεντρικό ρόλο εμφανίζεται η Στέλλα Φυρογένη και πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν η Marjorie Bendeck, διευθύντρια του φεστιβάλ connecting Cottbus, η Maren Kroymann, CEO της εταιρείας πωλήσεων ταινιών M-Appeal και η Kωνσταντίνα Σταυριανού, Managing Director της post production εταιρείας Graal.

Η Τώνια Μισιαλή μιλώντας στην Deutsche Welle σημείωσε πως "οι συνθήκες είναι δύσκολες, τα κονδύλια λίγα, ωστόσο το παλεύουμε. Και όταν έχεις λίγα χρήματα, όταν πνίγεσαι, θαρρώ πως γίνεσαι πιο δημιουργικός".

Περισσότερα για την ταινία και το τρέιλερ εδώ.

Ειδική μνεία δόθηκε από την κριτική επιτροπή στην ταινία «Ο γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν περισσότερες από 25 ελληνικές ταινίες, οργανώθηκαν συζητήσεις με δημιουργούς και παράγοντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς και ειδικές προβολές και μουσικές εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής του βραβείου και την προβολή της ταινίας «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα τον ιστορικό τελικό του Κυπέλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ μεταξύ της ΑΕΚ και της Σλάβια Πράγας, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η ελληνική ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos