Η τέχνη του animation στην ΕΡΤ

Δημοσίευση: 25 Νοε. 2016, 18:44

Η τέχνη του animation, οι πολλαπλές εκφράσεις της, η ανάπτυξή της στην Ελλάδα είναι το θέμα της σειράς «Άνιμερτ», που θα ξεκινήσει να μεταδίδεται από την ΕΡΤ2 στις αρχές της νέας χρονιάς. Το «Άνιμερτ» είναι μια φιλόδοξη καταγραφή του μαγικού κόσμου των κινουμένων σχεδίων από τους ανθρώπους του Animasyros, του μεγαλύτερου φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα, μέσα από 13 θεματικά επεισόδια.

Η δράση του Animasyros θα ξεδιπλωθεί σε ένα από τα επεισόδια – σε άλλα θα παρουσιαστεί η σχέση του animation με την αναπηρία, το φύλο και τη θρησκευτική πίστη, αλλά και το animation ως κινηματογραφικό είδος (στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook σχολιάζεται η έλλειψη μίας κατηγορίας καλύτερου animation από τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), ως μέσο προώθησης μηνυμάτων κοινωνικής .

Όλα αυτά μέσα από συνεντεύξεις, από την Aliki Theofilopoulos της DreamWorks έως διάσημους φίλους των κινουμένων σχεδίων όπως η Δήμητρα Γαλάνη, εφαρμοσμένα εργαστήρια που στήθηκαν ειδικά για την εκπομπή στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων του Αυλώνα και το Κέντρο Ζωής και προβολή ταινιών animation.

Στην παρουσίαση ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος του Animasyros και της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ (της Ένωσης Ελλήνων Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων), ενώ η Πολυξένη Κάτσαρη δημιουργεί τα πρωτότυπα κινούμενα σχέδια της εκπομπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos