Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποσύρεται από τον διεμφυλικό ρόλο της

Δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2018, 15:03
Συντάκτης:

Λίγες μέρες πριν, σας είχαμε πληροφορήσει για την απόφαση της Σκάρλετ Γιόχανσον να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Rub & Tug" με θέμα τη ζωή του Dante “Tex” Gill, γεννημένου ως Lois Jean Gill, μιας γυναίκας που ήθελε να θεωρείται άνδρας.
Η απόφαση της ηθοποιού να ενσαρκώσει έναν διεμφυλικό ρόλο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τρανς ηθοποιούς και ακτιβιστές της LGBTQ κοινότητας και τελικά η ηθοποιός αποφάσισε να αποχωρήσει από την ταινία του Ρούπερτ Σάντερς, αφήνοντας πλέον το μέλλον του φιλμ αβέβαιο.
Η ανακοίνωση της Σκάρλετ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό OUT, και μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Eχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα την πρώτη μου δήλωση σχετικά με το κάστινγκ και κατάλαβα ότι ήταν σκληρή Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και αγάπη για την τρανς κοινότητα και είμαι ευγνώμων που η συζήτηση σχετικά με το inclusivity στο Χόλιγουντ συνεχίζει. Σύμφωνα με την GLAAD, οι LGBTQ+ χαρακτήρες μειώθηκαν το 2017 σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με μηδενική εκπροσώπηση τρανς χαρακτήρων σε σημαντικές ταινίες των μεγάλων studio. Αν και θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία να δώσω ζωή στην ιστορία και τη μετάβαση του Ντάντε, καταλαβαίνω γιατί πολλοί νιώθουν πως θα έπρεπε να ερμηνευθεί από ένα τρανς άτομο, και είμαι ευγνώμων που αυτή η συζήτηση σχετικά με το κάστινγκ, αν και αμφιλεγόμενη, έχει πυροδοτήσει έναν ευρύτερο διάλογο σχετικά με την ποικιλομορφία και την εκπροσώπηση στο σινεμά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos