Η Disney δυνάστης των μικρών αιθουσών!

Δημοσίευση: 12 Νοε. 2017, 18:44
Συντάκτης:

Το Star Wars: The Last Jedi έχει ολοκληρώσει γυρίσματα, teaser & trailer έχουν δοθεί στην δημοσιότητα με ίντριγκα και αποκαλύψεις, τα εκατομμύρια των φανς περιμένουν με ανυπομονησία την 14η Δεκεμβρίου.

Αυτή ακριβώς την λαχτάρα πάρα πολλών θεατών να δουν το φιλμ, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Disney, θέτωντας «καταδυναστευτικούς» όρους προς τα μη multiplex, αξιοποιώντας στο έπακρο την σκληρή αγορά.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα παίξουν στη μεγαλύτερη αίθουσα προβολής που διαθέτουν για τουλάχιστον 4 σερί εβδομάδες το φιλμ. Έπειτα έχει συμφωνηθεί πως Disney θα έχει το 65% των κερδών και αν οι παραπάνω όροι παραβιαστούν, υπάρχει πρόστιμο επιπλέον 5% επί των πωλήσεων.

Μπορεί μεν οι όροι αυτοί να ισχύσουν αν η ταινία κάνει εισπράξεις άνω των $500 εκ. δολαρίων σε ΗΠΑ και Καναδά, κάτι που είναι και το πιο πιθανό να συμβεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη πάντως, δεν είναι λίγοι οι κινηματογράφοι που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην προβάλουν το φιλμ, διότι στις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν γερά εμπορικά χαρτιά, όπως τα Jumanji, The Greatest Showman, The Disaster Artist & Phantom Thread.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos