Το «I Am Mackenzie» της Αρτεμις Αναστασιάδου βραβεύτηκε στο SXSW

Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2019, 18:01

Σημαντική ελληνική διάκριση για μια νεαρή Έλληνα δημιουργό σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και καταξιωμένα φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στις ΗΠΑ. 

Το Φεστιβάλ του SXSW ανακοίνωσε χτες τα βραβεία στα διάφορα διαγωνιστικά τμήματα της φετινής διοργάνωσης και τίμησε την Άρτεμις Αναστασιάδου, η οποία για την μικρού μήκους ταινία «I Am Mackenzie» κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα Texas Shorts του αμερικανικού φεστιβάλ.

Οπως περιγράφει ο κατάλογος του φεστιβάλ, η ταινία ακολουθεί «μια νεαρή σκέιτερ στο Τέξας, παγιδευμένη ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα. Μια ιστορία ενηλικίωσης για την εφηβεία και την αίσθηση ότι δεν ανήκεις πουθενά, το αίσθημα του να νιώθεις ξένος στο σπίτι σου, ανάμεσα στους φίλους σου, στο σώμα σου, στο φύλο σου. Είναι μια ιστορία για την αναζήτηση του έρωτα και τα λάθη που κρύβει, αλλά και για το πώς μπορείς να βρεις το κουράγιο να αντικρίσεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου».

H Αρτεμις Αναστασιάδου κατάγεται από την Θεσσαλονίκης και η ταινία της, «Calling» (2017), τιμήθηκε με βραβείο από το Austin Film Society και επιλέχθηκε ως μία από τις καλύτερες μικρού μήκους του Τέξας πέρυσι. Η σελίδα της στο Vimeo εδώ.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2019, 18:01
Ενημέρωση: 13 Μαρτίου 2019, 18:01

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos