Χωρίς ελληνική συμμετοχή οι Κάννες

Δημοσίευση: 18 Απριλίου 2011, 02:14

Στην Κρουαζέτ των Καννών θα διεξαχθεί μεταξύ 11-22 Μαϊου το πιο διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ευρώπης, ταυτόχρονα και το πιο φαντασμαγορικό, ίσως και το πιο γραφικό και κιτσάτο. Πάντα όμως φιλοξενεί ταινίες από σπουδαίους δημιουργούς, το ίδιο θα συμβεί και φέτος, έστω και αν αυτή την φορά δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή, καθώς η αναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, "Άλπεις", μπορεί να ετοιμάστηκε on time, αλλά δεν έπεισε ώστε να επιλεχθεί τόσο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, όσο και στο Ένα Κάποιο Βλέμμα, όπου είχε πάρει το πρώτο βραβείο προς διετίας.

Tαινία έναρξης θα αποτελέσει το "Midnight in Paris" του Γούντυ Άλλεν, όπου προσπαθεί να παίξει η πρώην top model και σύζυγος του Πρωθυπουργού της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι, αλλά και οι Όουεν Ουίλσον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μάικλ Σιν, Μαριόν Κοτιγιάρ, στην πρώτη ταινία που -επιτέλους- γύρισε ο Γούντι Άλλεν στο Παρίσι και που τρέιλερ είδες ΕΔΩ προ ημερών. Από τις υπόλοιπες ταινίες του διαγωνιστικού ξεχωρίζουν:

Το "Melancholia" του Λαρς Φον Τρίερ με τον μύθο Τζακ (ένας είναι ο Τζακ), Κίφερ Σάδερλαντ και τις Κίρστεν Ντανστ, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Στέλαν Σκάρσγκααρντ, το οποίο έχει πάρει διανομή στις ελληνικές αίθουσες. Το "The skin i live in" του Πέδρο Αλμοδόβαρ με τους Αντόνιο Μπαντέρας, Μαρίζα Παρέδες. Το "Once Upon A Time in Anatolia" του Τούρκου Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν ("Κλίματα αγάπης", "Τρεις πίθηκοι") με διανομή στην Ελλάδα. Το "Tree of life" του Τέρενς Μάλικ με Μπραντ Πιτ, Σον Πεν, Τζέσικα Τσαστέιν, επίσης με διανομή. Στις ελληνικές αίθουσες θα προβληθεί και το "Boy with a bike" των αδερφών Νταρντέν με την Σεσίλ Ντε Φρανς, όπως επίσης και το "Drive" του αλοπρόσαλλου Νίκολας Ουίντινγκ Ρεφν με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Κριστίνα Χέντρικς, αλλά και το "We need to talk about Kevin" της Λιν Ράμσεϊ, με Τίλντα Σουίντον και Πολ. Σ. Ράιλι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και μουσικές από τον Τζον Γκρίνγουντ των RADIOHEAD. Στο διαγωνιστικό των Καννών θα προβληθούν επίσης και οι νέες δουλειές των Πάολο Σορεντίνο, Άκι Καουρισμάκι, Νάνι Μορέτι, Τακάσι Μιίκε.

Στην κατηγορία "Ένα κάποιο βλέμμα", ταινία έναρξης είναι το "Restless" του Γκας Βαν Σαντ με την Μία Βασικόφσκα, ενώ από τις υπόλοιπες ταινίες που θα προβληθούν, ξεχωρίζει το "Arirang" του Κιμ Κι Ντουκ. Εκτός συναγωνισμού θα προβληθούν το 4ο μέρος των Πειρατών της Καραϊβικής σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ και Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Πενέλοπε Κρουζ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το οποίο θα δείτε στην Ελλάδα τον Ιούνιο, αλλά και τα "Beaver" της Τζόντι Φόστερ με την ίδια και τον Μελ Γκίμπσον (με διανομή), "Τhe Artist" του Μισέλ Χαζαναβίτσιους (OSS: ο κατάσκοπος που γύρισε από το Ρίο) με τους Ζαν Ντεζαρντέν, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Πενέλοπε Αν Μίλερ.

Τέλος, θα προβληθούν σε αποκατεστημένες κόπιες τα "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και "Η κρυφή ζωή ενός μανεκέν" (από όπου και η αφίσα του φεστιβάλ, την οποία είδες προ εβδομάφων ΕΔΩ) του Τζέρι Σάτζμπεργκ με Φέι Ντάναγουεϊ, Ρόι Σνάιντερ, Μπάρι Πράιμους, ενώ θα βραβευθούν οι Ζαν Πωλ Μπελμοντό και Μπερνάντο Μπερτολούτσι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos