Γιώργος Λάνθιμος: "Θέλω να δουλέψω με την Κέιτ Μπλάνσετ"

Δημοσίευση: 17 Νοε. 2018, 16:17
Συντάκτης:

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Κυνόδοντα», ο Γιώργος Λάνθιμος έγινε ένας από τους πιο επιθυμητούς ανερχόμενους δημιουργούς με αρκετούς A-listers να εκδηλώνουν άμεσα ή έμμεσα την επιθυμία να συνεργαστούν μαζί του στο ιδιαίτερο ειρωνικό, σουρρεαλιστικό, ποτισμένο με μαύρο χιούμορ, σύμπαν που δημιουργεί στις ταινίες του. Έτσι και έγινε: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Σι Ράιλι στο "Lobster", Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν στο "Killing of a sacred deer", Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν στο φετινό "The favourite". 

<a href="/news/o-giorgos-lanthimos-exigei-tin-afysiki-fysikotita-toy-favourite/59770">O Γιώργος Λάνθιμος εξηγεί την... αφύσικη φυσικότητα του "The Favourite"</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Γιώργος Λάνθιμος εξηγεί την... αφύσικη φυσικότητα του "The Favourite"

Μιλώντας στο IndieWire, ο Έλληνας σκηνοθέτης αποκάλυψε πως το πρώτο μεγάλο όνομα που τον προσέγγισε ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ. "Είμαι ακόμα σε επαφή με την Κέιτ και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι μαζί", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η Βάις ήταν η επόμενη διάσημη σταρ του Χόλιγουντ που επικοινώνησε μαζί του μετά την Μπλάνσετ: "Ήταν κυρίως γυναίκες που με προσέγγισαν. Δεν ξέρω τι λέει αυτό για τη δουλειά μου, είναι πάντως δεδομένο ότι για να ενταχθείς στο σύστημα και να καταφέρεις να μεταπηδήσεις με επιτυχία και κυρίως με ασφάλεια στις αγγλόφωνες παραγωγές, πρέπει να έχεις κάποια γνωστά ονόματα στο καστ. Βασική μου φροντίδα όμως, ήταν να εξασφαλίσω πως όλοι αυτοί που με προσέγγισαν ήθελαν να αποτελέσουν κομμάτι της δουλειάς μου λόγω της φύσης του έργου την οποία εκτιμούν και όχι απλά επειδή πρόκειται για κάτι το... διαφορετικό".

Ο Λάνθιμος κράτησε και ένα σχόλιο για την κουβέντα που γίνεται σχετικά με τις κάπως ανορθόδοξες μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιεί στις πρόβες και τα γυρίσματα: "Είναι μια συζήτηση που περιέχει αρκετές υπερβολές: πολλές από τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την προϋπηρεσία μου στον χώρο του θεάτρου και την συνεργασία μου με διάφορους χορογράφους. «Μπορεί να έχω έναν ιδιαίτερο τρόπο που είναι πιο χιουμοριστικός ή ιδιαίτερος, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από ασκήσεις και παιχνίδια στη δουλειά με ηθοποιούς για να ξεκλειδώσω ορισμένα πράγματα».

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos