Γιώργος Λάνθιμος και Ελίνα Ψύκου υποψήφιοι για τα Ευρωπαϊκά Όσκαρ

Δημοσίευση: 22 Aug 2017, 20:43
Συντάκτης:

«Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου και το «The killing of a sacred deer» του Γιώργου Λάνθιμου συγκαταλέγονται στις υποψήφιες ταινίες μεγάλου μήκους των European Film Awards.

Συνολικά 51 ταινίες από 31 χώρες θα διεκδικήσουν τα φετινά «Ευρωπαϊκά Όσκαρ», ενώ τα περισσότερα από 3.000 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινώσουν στις 4 Νοεμβρίου τις υποψηφιότητες ανά κατηγορία.  Η τελετή απονομής θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.

Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος βέβαια, καθώς στα 51 φιλμ που επιλέχθηκαν, βρίσκονατι μεταξύ άλλων το Α monster calls του J.A.Bayona, το Afterimage του Αντρέι Βάιντα, το Ana mon amour του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ, το 120 beats per minute του Ρόμπιν Καμπίγιο, το Bright sunshine της Κλερ Ντενί, το Frantz του Φρανσουά Οζόν, το Happy End του Μίκαελ Χάνεκε, το Loveless του Αντρέι Ζβιάγκιντσεβ, το Paradise του Αντρέι Κοντσαλόφσκι, το Spoor της Ανιέσκα Χόλαντ, το The fury of a patient man του Ραούλ Αρεβάλο, το The other side of hope του Άκι Καουρισμάκι, το The party της Σάλι Πότερ, το The square του Ρόμπεν Όστλουντ.

Η λίστα αναλυτικά εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos