ΣΕΙΡΕΣ

"Game Of Thrones": Game Over

Δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2019, 15:32
Συντάκτης:

O Απρίλιος πλησιάζει για το φινάλε της πιο δημοφιούς σειράς του πλανήτη και αρχίζουμε και μαθαίνουμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τι μας περιμένει.

<a href="/nea/ivo-anakoinose-nea-seira-apo-ton-kosmo-toy-game-thrones/68074">Το ΗΒΟ ανακοίνωσε νέα σειρά από τον κόσμο του Game of Thrones</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο ΗΒΟ ανακοίνωσε νέα σειρά από τον κόσμο του Game of Thrones

Οι συντελεστές της 8ης και τελικής σεζόν του Game Of Thrones (που χρειάστηκαν 10 μήνες για να ολοκληρωθούν τα 8 επεισόδια που θα την αποτελούν) μίλησαν στο Entertainment Weekly και είπαν πολλά και διάφορα σε μια συνέντευξη που συνοδεύτηκε και από συλλεκτικά εξώφυλλα όλων των πρωταγωνιστών με τίτλο «Game Over».

Ξεκίνησαν από το ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τα γυρίσματα ακριβώς τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της μεγάλης μάχης του 7ου επεισοδίου (που διήρκεσαν 11 εβδομάδες) και τους πάγωσε όλους για πιθανούς paparazzi («τελικά ήταν αστυνομικό, όλα καλά», σχολίασε ο showrunner Ντέιβιντ Μπένιοφ).

«Οι φαν δεν θα απογοητευτούν, το μόνο σίγουρο, σε κάποιες σκηνές μάλιστα είναι σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές μαζί και δημιουργούν την αίσθηση ότι παρακολουθεις μια ταινία με σούπερ ήρωες, τους Avengers ας πούμε!», δήλωσε ο εκ των σκηνοθετών Ντέιβιντ Νάτερ.

Όσο για την πολυαναμενόμενη μάχη που θα σκηνοθετήσει ο Μιγκέλ Σαπότσνικ (υπεύθυνος και για τα επεισόδια Hardhome & Battle of the Bastards) θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια μάχη που έχει κινηματογραφηθεί ποτέ.

«H μεγαλύτερη πρόκληση σκηνοθετώντας την μάχη, ήταν να καταφέρω να ενσωματώσω όλες τις ιστορίες των πρωταγωνιστών μέσα σε αυτή, όλοι έπρεπε να έχουν τις δικές τους στιγμές, χωρίς να χάνεται η συνοχή και χωρίς ο θεατής να κουραστεί από την συνεχή δράση. Δεν μπορούσα να κάνω focus σε έναν ή δύο χαρακτήρες όπως σε προηγούμενες σεζόν, πλέον οι πρωταγωνιστές ήταν πολύ περισσότεροι. Αλλά και παράλληλα να εξελίσσεται η ιστορία του κάθε ενός, όταν δεν τον βλέπουμε στην οθόνη μας, να συμβαίνουν πράγματα, να υπάρχει μια ροή».

«Αυτά που ζητήσαμε από την ομάδα της παραγωγής να κάνουν, δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά. Υπάρχουν σκηνές που αναπτύσσονται μέσα άλλες σκηνές, μέσα σε κάποιες άλλες σκηνές, μια μπαμπούσκα ανελέητης δράσης χωρίς σταματημό. Ένα θα σας πω: Κάποια στιγμή, ο Μιγκέλ συντόνιζε τρία διαφορετικά συνεργεία που γύριζαν τρεις διαφορετικές σκηνές σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες! Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει», σχολίασε ο εκτελεστικός παραγωγός Μπράιαν Κόγκμαν:

«750 άτομα δούλευαν σχεδόν κάθε βράδυ για σχεδόν 3 μήνες σε εξωτερικούς χώρους, με θερμοκρασίες πολύ συχνά χαμηλές, μια εξοντωτική διαδικασία, ιδιαίτερα για τους ηθοποιούς. Κάποια από τις πρωταγωνίστριες μάλιστα, λιποθύμησε κάποια στιγμή».

«Πρέπει να είσαι πολύ καλά φυσικά προετοιμασμένος, πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου για να μην αρρωστήσεις, διότι δεν μπορεί κάποιος άλλος να αντικαταστήσει τα δικά σου κομμάτια, κάποιες στιγμές ένοιωθα έτοιμη να καταρρεύσω και ήθελα απλά να κλάψω», δήλωσε η Μέισι Ουίλλιαμς που υποδύεται την Arya.

«Ήταν μακράν η πιο δυσάρεστη εμπειρία που είχα στα γυρίσματα του GOT όλα αυτά τα χρόνια. Μια πραγματική δοκιμασία, όλοι μας προσευχόμασταν να μην χρειαστεί να κάνουμε κάτι αντίστοιχο ξανά», ήταν το σχόλια του Ίαν Γκλεν που υποδύεται τον Ser Jorah Mormont.

Όσο για το τελευταίο επεισόδιο που θα σκηνοθετήσουν οι δύο δημιουργοί Μπενιόφ και Βάις: «Έλαχιστοι είχαν πρόσβαση στα γυρίσματα που έγιναν σε πολύ κλειστό κύκλο συνεργατών και όλοι υπέγραψαν μια συμφωνία απόλυτης μυστικότητας, με υψηλότατη ρήτρα παραβίασής της. Όποιο και να είναι το τέλος, σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιοι που δεν θα τους αρέσει. Αλλά θέλουμε η πολύ μεγάλη πλειοψηφία να το αγαπήσει. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πέρασαμε 11 χρόνια της ζωής μας σε αυτό το πρότζεκτ. Έχουμε μεγάλη αγωνία για την αντίδραση του κοινού την 19η Μαϊου», σχολίασαν και οι δύο.

Τι θα κάνουν αμέσως μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου: «Θα μεθύσουμε. Πολύ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos