Φεστιβάλ Λονδίνου 18: Ανακοίνωσε το Διαγωνιστικό του

london film festival 2018
Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2018, 13:39
Συντάκτης:

Το φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (10-21 Οκτωβρίου) μόλις ανακοίνωσε δέκα ταινίες που έχουν επιλεχθεί να βρίσκονται στο Διαγωνιστικό τμήμα. Η λίστα περιλαμβάνει την τελευταία ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, The Old Man & The Gun, το Happy As Lazzaro, της Alice Rohrwacher, που κέρδισε τον περασμένο Μάιο στις Κάννες το βραβείο σεναρίου, αλλά και τo Sunset, τη νέα ταινία του Laszlo Nemes (Son of Saul), όπως επίσης και το νέο φιλμ του Ζαν Γιμού, Shadow. Η αναλυτική λίστα των ταινιών είναι η εξής:

Birds Of Passage σκην. Cristina Gallego, Ciro Guerra

Destroyer σκην. Karyn Kusama

Happy As Lazzaro σκην. Alice Rohrwacher

Happy New Year, Colin Burstead. σκην. Ben Wheatley

In Fabric σκην. Peter Strickland

Joy σκην. Sudabeh Mortezai

The Old Man & The Gun σκην. David Lowery

Shadow σκην. Zhang Yimou

Sunset σκην. László Nemes

Too Late To Die Young σκην. Dominga Sotomayor

Επιπλέον, ο Lenny Abrahamson, σκηνοθέτης του Room ανακοινώθηκε πως θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Η νέα του ταινία The Little Stranger έχει δρομολογηθεί να κάνει πρεμιέρα στις Βρετανικές αίθουσες στις 21 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά φέτος, η νικητήρια Καλύτερη Ταινία θα λάβει το βραβείο μπροστά στο κοινό, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου πριν την προβολή στο Vue της Leicester Square. Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μόλις ανακοινώθηκε και εμπεριέχει ταινίες όπως το Peterloo του Mike Leigh, και το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου, όπως εξάλλου έχουμε γράψει. Ταινία έναρξης θα αποτελέσει το Widows του Steve McQueen και λήξης το Stan & Ollie του Jon S. Baird.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του LFF δήλωσε: «Αυτές οι δημιουργίες είναι κοινωνικά και πολιτικά επίκαιρες και αναγκαίες, εντυπωσιακές, αλλά και προσωπικές, kinky αλλά και αγρίως εφευρετικές. Είμαι επίσης και πάρα πολύ χαρούμενη βλέποντας πως οι μισές από αυτές τις ταινίες προέρχονται από γυναίκες σκηνοθέτιδες (Πέραν της Rohrwacher, η λίστα περιλαμβάνει το Destroyer της Karyn Kusama, το Joy της Sudabeh Mortezai και το Too Late To Die Young της  Dominga Sotomayor)...».

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 1 Σεπτεμβρίου 2018, 13:39
Ενημέρωση: 1 Σεπτεμβρίου 2018, 13:39
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870