Φεστιβάλ Γαλλόφωνου 2011-Κοέν: "Νιώθω ελεύθερος σαν σκηνοθέτης"

Δημοσίευση: 4 Απριλίου 2011, 16:40

Ένας γοητευτικός άντρας και μία ερωτική γυναίκα είναι αρκετά στοιχεία για να γεννηθεί ένας παθιασμένος έρωτας. Αλλά όπως πάντα, οι παθιασμένοι έρωτες δεν αργούν να δείξουν τα αγκάθια τους.

Η ταινία «Ένας έρωτας από το τέλος» του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Michael Coen (θα τον θυμάσαι σαν ηθοποιό από το εξαιρετικό προ τετραετίας θρίλερ «Ils» aqa «Them»), θα ζωντανέψει μέσα μας τη γλυκιά απόγνωση του ασυγκράτητου πάθους. Ο Coen μαζί με την Emmanuelle Beart, είναι η προσωποποίηση της χειμαρρώδους σαρκικής επιθυμίας, που όλα τα ορίζει. Η ταινία προβλήθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Συναντήθηκα με τον δημιουργό της και συζητήσαμε για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Μέχρι στιγμής σε γνωρίζαμε σαν ηθοποιό. Είναι η πρώτη φορά που γράφεις κινηματογραφικό σενάριο και σκηνοθετείς. Πως προέκυψε αυτό;  

Το σενάριο βασίστηκε σε ένα βιβλίο που έγραψα πολύ καιρό πριν και επιθυμία μου ήταν να διηγηθώ ένα πάθος, την ανατομία ενός έρωτα, όπως παίρνεις μία καρδιά και την κόβεις με ένα νυστέρι, ακριβώς αυτό. Είναι μία ιστορία που εδώ και πάρα πολύ καιρό την είχα στο μυαλό μου, το πάθος μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας. Το πάθος είναι ένα θέμα που πάντα με συγκινεί. Ήταν πολύ προφανές για μένα ο τρόπος που θα το σκηνοθετήσω. Επειδή έγραψα πρώτα το βιβλίο και μετά το σενάριο, η ιστορία είχε ωριμάσει πολύ στο μυαλό μου. Ήξερα ακριβώς πως θα την αποδώσω πολύ καιρό πριν μπούμε στα γυρίσματα.

Έλενα Πριόβολου

Θέλετε να διαβάσετε την συνέντευξη; Στο Move It που διανέμεται την προσεχή Παρασκευή 8 Απριλίου...

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ