ΣΕΙΡΕΣ

"Fargo" - Season 2

Δημοσίευση: 24 Οκτ. 2015, 20:46
Συντάκτης:

Ο νέος κύκλος του πολυβραβευμένου νουάρ αποτελεί prequel του πρώτου με φόντο τα 70's και απαρτίζεται -πάλι -από 10 επεισόδια αντλώντας επιρροές από το ‘’Fargo’’ και άλλες 2 Κοενικές ταινίες( ‘’Miller's Crossing’’ & ‘’The Man Who Wasn't There’’). Μεταφερόμαστε στο 1979 στη Μινεσότα όπου κλονίζεται από την ψυχρή δολοφονία μίας δικαστικού που οδηγεί σε μία σειρά εγκλημάτων .

Όπως και στον πρώτο κύκλο το χιόνι αποτελεί τον ιδανικό καμβά για λουτρό αίματος αλλά και καμουφλάζ αφού καλύπτει τα ίχνη όσων θέλουν να κρυφτούν από τη δικαιοσύνη. Τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναλαμβάνει ο οικογενειάρχης αστυνομικός Lou Solverson , που τον υποδύεται ο Patrick Wilson με το ψυχρό παρουσιαστικό (ice ice baby). Στο παρασκήνιο οργανώνεται η απορρόφηση της οικογενειακής επιχείρησης Gerhardt με απώτερο στόχο την στρατηγική επέκταση της πόλης Κάνσας στο Βορρά. Βασικός πόλος έλξης της σειράς εγκλήματος η πολυαγαπημένη και εξαιρετικά ταλαντούχα Kirsten Dunst στο ρόλο της Peggy Blomquist, μίας γυναίκας που βάζει σε κίνδυνο την συζυγική της ευημερία, βαρεμάρα θα λέγαμε καλύτερα. Το καστ συμπληρώνουν οι Ted Danson, Jean Smart, Jesse Plemons και Cristin Milioti (η «mother» από το ‘’Ηοw I met your mother’’).

Στον νέο κύκλο επιστρέφει ο Noah Hawley ως συγγραφέας και εκτελεστικός παραγωγός θέλοντας να επαναλάβει την περσινή επιτυχία( 3 βραβεία Εmmy από τις 18 υποψηφιότητες). Tα πρώτα δύο επεισόδια μας βάζουν στο κλίμα αλλά δεν μας ‘’πάγωσαν’’ στη θέση μας. Πιθανότατα γιατί η προηγούμενη σεζόν ανέβασε ψηλά τον πήχυ και δεν μπορούμε ν' αποφύγουμε τις συγκρίσεις, όπως συνέβη και με το ‘’True Detective’’. Είναι ηχηρή και η απουσία μεγάλων ονομάτων παραδείγματος χάριν ο Βilly Bob Thornton ήταν επιβλητική παρουσία και μας στιγμάτισε ως στυγνός εγκληματίας.  Απέπνεε δέος με το απαξιωτικό του βλέμμα προς κάθε ανθρώπινο ον και τα αιχμηρά του λόγια (''This one calls an ambulance, that one calls a hearse.") 

Παρ’ όλα αυτά το σενάριο είναι καλοδουλεμένο με ενέσεις σαρκασμού, οι ερμηνείες στιβαρές και η μουσική «ντύνει»  μοναδικά τις σκηνές. Ωραία πινελιά το split screen, με απλά λόγια τα «κόψε-ράψε πλάνα» που προβάλλουν παράλληλες σκηνές ή μία συγκεκριμένη. Το αν προμηνύεται ‘’χιονοστιβάδα’’ εξελίξεων στη σειρά ανθολογίας του FX έγκειται στην κρίση του καθενός..

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos