Έρευνα: το 67% των Ελλήνων προτιμά το streaming

Δημοσίευση: 9 Νοε. 2018, 22:15
Συντάκτης:

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για το ότι ο κόσμος μας γίνεται ‘ψηφιακός’ από τον υπό συνεχή εξέλιξη μετασχηματισμό της βιομηχανίας της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Το ίδιο το video streaming ευθύνεται πλέον για πάνω από το μισό της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων στο Internet . Καθώς τα ψηφιακά μέσα ανάγονται σε σημαντικό μέρος της οικονομίας, η PayPal και η SuperData αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την Οικονομία των Ψηφιακών Αγαθών (‘Digital Goods Economy Survey’). 

<a href="/festival-verolino/berlinale-2023-xekinaei-move-it-tha-vrisketai-ekei/67749">Berlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί

«Οι συνεργάτες μας που εμπορεύονται ψηφιακά είδη, καθώς και οι ίδιοι οι πελάτες τους, αγκαλιάζουν τη δυνατότητα του ‘going digital’ σε καθημερινή βάση πλέον – έτσι, αποφασίσαμε να το ψάξουμε λίγο καλύτερα προκειμένου να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που ωθεί την ψηφιακή ζήτηση» – σχολιάζει ο Marcin Głogowski, Manager Director της PayPal στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. «Όπως αποδεικνύεται, οι βασικές κινητήριες δυνάμεις για την αυξανόμενη δημοτικότητα της ψηφιακής ψυχαγωγίας είναι η ίδια η ευκολία και η πρακτικότητά της – το 45% των Ελλήνων πελατών αγοράζει κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές ψηφιακά, αντί για τις ‘φυσικές’ εκδόσεις τους, καθώς δεν είναι καν υποχρεωμένοι να βγουν από το σπίτι τους, ενώ το 49% επειδή δεν χρειάζεται να περιμένουν για να δουν το φιλμ ή τη σειρά της αρεσκείας τους».

Οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση ανάμεσα στις αγορές της Ευρώπης – το 72% των Ευρωπαίων προτιμά τις υπηρεσίες streaming από την αγορά ή το ‘κατέβασμα’ (downloading) μιας ταινίας ή μιας τηλεοπτικής σειράς (στην Ελλάδα, αφορά το 67%).

Πως επιλέγουν, λοιπόν, οι Έλληνες την αγαπημένη τους πλατφόρμα streaming; Στους πιο σημαντικούς λόγους συγκαταλέγονται η πληθώρα του διαθέσιμου περιεχομένου (60%), η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης μέσω PC (47%), καθώς επίσης το φιλικό interface (44%) και η πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής (41%).

 Το πλέον δημοφιλές κινηματογραφικό είδος video content στην Ελλάδα είναι η περιπέτεια (το 65% των ερωτηθέντων θεατών απόλαυσε ταινίες ή σειρές περιπέτειας σε διάστημα 3 μηνών), ενώ ακολουθούν η κωμωδία (64%) και η επιστημονική φαντασία (46%). Κόντρα στα στερεότυπα, περίπου ανάλογος αριθμός ανδρών και γυναικών παρακολούθησε ταινίες τρόμου (31% και 29% αντίστοιχα).

«Παρατηρούμε από κοντά τις νέες τάσεις ανάμεσα στους μοντέρνους και ψηφιακά εξοικειωμένους καταναλωτές στην Ελλάδα, και όντως η ψηφιακή ψυχαγωγία είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς και αγαπημένες», αναφέρει ο Marcin Głogowski. «Όπως διαπιστώσαμε ότι ισχύει για όλες τις αγορές ψηφιακών αγαθών, η μέθοδος πληρωμής παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά όταν εμπλέκει κινητές συσκευές. Στην περίπτωση πληρωμής για ψηφιακά μέσα, τέσσερις στους πέντε καταναλωτές στην Ελλάδα επιλέγουν την μέθοδο πληρωμής με βάση την ευκολία στη χρήση της. Και η PayPal ταιριάζει απόλυτα και στην περίπτωση αυτή».

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αυτές, η PayPal συνεχίζει να αναπτύσσει το δικό της χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών streaming και στην Ελλάδα. Περισσότερα εδώ.

Η έρευνα διεξήχθη σε 25 αγορές και με τη συμμετοχή περίπου 25.000 καταναλωτών διεθνώς (με αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 1.000 ατόμων ανά χώρα). Η μελέτη, η οποία περιλάμβανε  διεθνή επιτόπια έρευνα και ένα ηλεκτρονικό ποσοτικό ερωτηματολόγιο, έλαβε χώρα το 2018 και διεξήχθη από την SuperData Research σε συνεργασία με την PayPal. Πραγματοποιήθηκε στις ακόλουθες χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ινδία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχία, Χονγκ Κονγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos