ΣΕΙΡΕΣ

"Dirty John" season 1: Αληθινός εφιάλτης

Δημοσίευση: 2 Μαρτίου 2019, 17:08
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Debra Newell (Connie Britton) είναι single και ψάχνει για τον ιδανικό σύντροφο. Mε μία πολύ επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της εσωτερικής διακόσμησης και έχοντας πλέον δύο ενήλικες κόρες, η Debra δοκιμάζει την τύχη στο online dating και εκεί γνωρίζει τον John Meehan (Eric Bana). Τα πράγματα προχωράνε σε ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς μεταξύ τους, παρ’όλο που οι κόρες της, Veronica (Juno Temple) και Terra (Julia Garner) εκφράζουν την δυσαρέσκειά και την καχυποψία τους προς τον John. Άραγε είναι όλα όπως τα παρουσιάζει ο John, ή μήπως ο ίδιος έχει κάποιον απώτερο σκοπό;

<a href="/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Άποψη: Αν σας άρεσε το “You”, τότε το “Dirty John” είναι κατάλληλο για εσάς, μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για αληθινή ιστορία. Η σειρά βασίζεται στο true-crime podcast του δημοσιογράφου των LA Times, Christopher Goffard, το οποίο η Alexandra Cunningham το προσάρμοσε για την οθόνη. Ο Jeffrey Reiner, ο οποίος σκηνοθέτησε και τα 8 επεισόδια, δεν μας συγκινεί σκηνοθετικά. Τα πλάνα της ηλιόλουστης Καλιφόρνιας είναι όμορφα, αλλά τα πλάνα στα οποία οι χαρακτήρες ψάχνουν να αγοράσουν κάποιο διαμέρισμα/σπίτι, φτιάχνουν smoothies, ή απολαμβάνουν κάποιο δείπνο μας είναι αδιάφορα. Συμπληρωματικά, τα flash-backs για τη ζωή του John είναι παλιομοδίτικα και πραγματικά ξεπερεσμένα, αφού το μουντό χρώμα τους μας θύμισε τα flash-backs του “Law and Order” ή κάποιας παρόμοιας σειράς. Το ενδιαφέρον έγκειται στο σενάριο, το οποίο είναι βασισμένο σε μία πραγματικά ανατριχιαστική ιστορία.

Ο John ήταν ένας ψυχοπαθής άνδρας, ο οποίος έπαιρνε ευχαρίστηση από το να ξεγελά και να κακομεταχειρίζεται συναισθηματικά γυναίκες. Ψεύτης, εκβιαστής και πραγματικά επικίνδυνος, ο John φαίνεται να μη σταματά μέχρι να καταφέρει να απομυζήσει ακόμα και την τελευταία οικονομική και συναισθηματική ηλιαχτίδα της Debra. Ο χαρακτήρας της Debra στη σειρά δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής, καθώς φαίνεται να είναι μία μητέρα που δεν «ακούει» όταν οι (κακομαθημένες) κόρες της τής μιλούν και της εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Βέβαια, όλα αυτά δεν μας κάνουν εντύπωση όταν γνωρίζουμε καλύτερα την Arlene (Jean Smart), δηλαδή τη μαμά της Debra. Πρόκειται για γυναίκες που έχουν κάνει ορισμένες αμφισβητήσίμες επιλογές και έχουν πληρώσει το τίμημά για αυτές, χωρίς όμως να έχουν εισπράξει κάποιο δίδαγμα. Γενικά, οι γυναίκες στη σειρά ενίοτε είναι αφελείς, δυσλειτουργικές, πολύπλοκες και τελικά είναι οι αληθινές ηρωΐδες αφού η κάθε μία τους επιδεικνύει το θάρρος της με το δικό της τρόπο.

Ο John Meehan όμως είναι σίγουρα από τους πιο μισητούς χαρακτήρες, ενώ στα επεισόδια που η μηχανορραφία του ξεδιπλώνεται σας εγγυόμαστε πως θα θυμώσετε πραγματικά. Ο Eric Bana, είναι αρκετά καλός στον ρόλο του: πειστικά ανειλικρινής και άνοστα συναισθηματικός, με το ταλέντο να ξεφεύγει από το πρόβλημα αν χαμογελά. Η Connie Britton είναι εξαιρετική ως Debra, μία ικανή και έξυπνη γυναίκα, η οποία ωστόσο πέφτει θύμα του John. (Εδώ το σενάριο χωλαίνει, αφού δεν μας εξηγεί το πώς). Από τις δύο κόρες ξεχωρίζει η Garner, η οποία είναι ένα εκπληκτικό νέο ταλέντο που μας εξέπληξε στη σειρά “Ozark”: είναι το πραγματικό αστέρι. Με λιγότερο χρόνο από τις άλλες δύο, κλέβει την παράσταση με την ευρεία γκάμα συναισθήματος που μεταφέρει στον χαρακτήρα της και με την φοβερή ευκολία που μπορεί να μεταμορφώνεται από ένα white-trash κορίτσι των Ozark σε μια πλούσια Καλιφορνέζα με χαρακτηριστικά ψιλή ενοχλητική φωνή και προφορά.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο: το “Dirty John” μιλά από μόνο του: αληθινή εφιαλτική ιστορία, δυνατό καστ, καλογραμμένους χαρακτήρες και την ικανότητα να σας προκαλέσει αυθεντικά συναισθήματα θυμού, αγωνίας, και κάθαρσης.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos