Διεθνές φεστιβάλ για τους κινηματογραφιστές του αύριο στο Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2016, 18:06

Γιορτή στη μνήμη και την πολιτιστική παρακαταθήκη του Μιχάλη Κακογιάννη πραγματοποιείται μέσα από ένα διεθνές φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Αθήνα και που ενθαρρύνει νέους κινηματογραφιστές να αναδείξουν τα εγχειρήματά τους. Ιδέες από ΗΠΑ μέχρι Ιράν θα φιλοξενηθούν στο LifeArt Global Media Festival 2017, ένα φεστιβάλ που «αγκαλιάζει» όλο το εύρος της κινηματογραφικής δημιουργίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ένα μικρό «Χόλιγουντ» θα στηθεί στην Αθήνα για να υπενθυμίσει την αξία των νέων δυνάμεων στον χώρο της τέχνης. 

Το καινοτόμο φεστιβάλ φιλοδοξεί να δώσει έμφαση στις νέες τεχνολογίες συμπεριλαμβάνοντας, εκτός από τον κινηματογράφο, τη δυναμικά αναδυόμενη τηλεοπτική παραγωγή, το διαδίκτυο και την εικονική πραγματικότητα.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ φέρει την υπογραφή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την MOR-VISUAL Inc, εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λος 'Αντζελες που ειδικεύεται στην παραγωγή σημαντικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η αξιολόγηση των ταινιών θα γίνει από Διεθνή Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου και από ειδικούς στην κινηματογραφική τέχνη, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα μιας ζωντανής τελικής εκδήλωσης με σύστημα online ψήφου του κοινού σε συνδυασμό με την ψήφο της Κριτικής Επιτροπής.

Ένα από τα βραβεία που θα δοθούν στο τέλος του φεστιβάλ θα είναι το Humanitarian Award Μιχάλης Κακογιάννης ενώ θα εγκαινιαστεί και έκθεση με φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Κακογιάννη -μερικές από τις οποίες παραμένουν ανέκδοτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos