ΣΕΙΡΕΣ

"Deadly class" season 1: Διεστραμμένο high-school δράμα

Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2019, 13:49
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά από την καταστροφική φωτιά στο οργανοτροφείο, ο νεαρός Marcus (Benjamin Wadsworth) καταζητείται από τις αρχές, αλλά χωρίς οικογένεια και φίλους δεν έχει πουθενά να στραφεί. Όλα αλλάζουν όταν εμφανίζεται η Saya (Lana Condor) για να πείσει τον Marcus να την ακολουθήσει σε ένα ιδιαίτερο σχολείο, το King’s Dominion Atelier of the Deadly Arts. Εκεί ο Marcus μαζί με τους νέους συμμαθητές του μαθαίνουν, ανάμεσα σε άλλα, πώς να παρασκευάσουν δηλητήρια και πώς να πολεμούν, ενώ οι εργασίες τους είναι άκρως θανατηφόρες! Κανείς δεν είναι ασφαλής όμως, και ο Marcus βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των προβλημάτων.   

<a href="/nea/baby-reindeer-afoplistika-amfisimo-anatrihiastika-realistiko/69792">"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό

Άποψη:  Το “Deadly Class” προσαρμόστηκε για την οθόνη από τον Rick Remender, ο οποίος μαζί με τον Miles Orion Feldsott δημιούργησαν το ομώνυμο κόμικ. Διευθυντές παραγωγής είναι τα αδέρφια Russo των “Captain America”, “Avengers: Infinity War”, “Avengers: Endgame”. Το “Deadly Class” είναι αναμφίβολα φανταχτερό, στυλάτο, τολμηρό και σίγουρα φιλόδοξο. Έχοντας μια διαφορετική ματιά στο high-school δράμα, σαν ιδέα είναι αρκετά πρωτότυπη: υπάρχει ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των εγκληματιών, ενώ ταυτόχρονα φοιτούν και παιδιά που δεν προέρχονται από κάποια περιβόητη οικογένεια, αυτοί είναι οι απόβλητοι της κοινωνίας, και ο Marcus ανήκει ακριβώς σε αυτούς. Εκεί που στα αμερικάνικα σχολεία θα βρείς τις κλίκες των «κουλ», ή των «αθλητών», στο King’s Dominion θα βρείς συμμορίες του μεξικανικού καρτέλ, της γιακούζα, των νεο-ναζί και πολλών άλλων. Οι μαθητές αντί για μαθηματικά και γεωμετρία, διδάσκονται για δηλητήρια, για θανάσιμα όπλα και τεχνικές, ενώ καθηγητές τους είναι δολοφόνοι, ψυχοπαθείς και μη. Προσθέστε στο μιξ την νέμεσις του Marcus, πολλούς φόνους, πολλά ναρκωτικά, και πολύ μαύρο χιούμορ και έχετε το “Deadly Class”.

Σαν εκτέλεση όμως, η σειρά χωλαίνει σε ορισμένα σημεία. Αρχικά, οι μονόλογοι του Marcus στους οποίους εκφράζονται οι σκέψεις του είναι ενίοτε μπανάλ. Ασχέτως αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τις ιδέες του, οι αμπελοφιλοσοφίες του είναι κενές και μονότονες – ευτυχώς όμως μπλέκουν πετυχημένα με το γενικότερο grunge κλίμα που επικρατεί στη σειρά. Επίσης, ο χαρακτήρας του καθηγητή Jurgen Denke (ο Henry Rollins των Black Flag) ενώ έχει ψαχνό και προοπτική, κόβεται πολύ νωρίς (αν και υπάρχει η υπόνοια να εμφανιστεί στη δεύτερη σεζόν, αν ανανεωθεί η σειρά). Αξίζει να αναφέρουμε και τους γυναικείους χαρακτήρες της Saya της γιακούζα και της Maria (Maria Gabriela de Faria) του καρτέλ, οι οποίες λειτουργούν σαν πόλοι έλξης για την συναισθηματική ωρίμανση του Marcus. Αυτό μας δυσαρέστησε αρκετά, γιατί και οι δυο φαίνονται δυναμικές και πολύπλοκες γυναίκες, αλλά και εξαιρετικές δολοφόνοι. Το storyline της Maria είναι σχεδόν απογοητευτικό, ενώ της Saya ημιτελές.

Εδώ να σημειώσουμε ένα θετικό: πολλοί από τους χαρακτήρες έχουν το δικό τους origin story, το οποίο παρακολουθούμε σε μορφή animation. Όλες οι ιστορίες είναι μοναδικές, και εξαιρετικά στενάχωρες, κάτι που συνάδει με τον μηδενισμό και τη μιζέρια των χαρακτήρων αλλά και της σειράς. Πέρα από το χιούμορ, δεν υπάρχει τίποτα χαρούμενο στο “Deadly Class” και εμάς μας αρέσει. Οι περισσότερες ερμηνείες είναι μεστές και με την κατάλληλη δόση σαπουνόπερας. Όποτε οι χαρακτήρες γίνονται γραφικοί, πιστεύουμε πως γίνεται επίτηδες, κάτι που τελικά δουλεύει υπέρ της σειράς, αφού για εμάς είναι το τέλειο κράμα εφηβικού υπαρξιακού άγχους, δίψας για εκδίκηση, high-school drama και μιας διεστραμένης αίσθησης χιούμορ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos