ΣΕΙΡΕΣ

Το Brexit απειλεί και το... Game of Thrones!

Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2016, 12:18
Συντάκτης:

Πολύς κόσμος περίμενε με αγωνία την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Kαι πλέον με το Brexit και επίσημα, κάποιοι, αρκετοί, πολλοί, ίσως έχουν και έναν λόγο παραπάνω να ανησυχούν...

Ο λόγος: μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δυσκόλευε κατά πολύ και τα γυρίσματα του Game of Thrones όσο κι αν φαίνεται περίεργο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την σειρά του ΗΒΟ κάτι που δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να κάνει αν η Αγγλία αποχωρήσει.

Χωρίς τη χρηματοδότηση της ΕΕ το κόστος θα ανέβει δραματικά για τη σειρά, η οποία θα χάσει μερικές από τις βασικότερες τοποθεσίες των γυρισμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που έχει δημιουργηθεί για να την προώθηση της ανάπτυξης ανά την Ευρώπη, χρηματοδοτεί τις απίστευτα ακριβές σκηνές της σειράς, όπως την επική μάχη των Μπάσταρδων και εάν η Μεγάλη Βρετανία φύγει από την ΕΕ, οι δημιουργοί της σειράς δεν θα μπορούν να αντλήσουν ανάλογη χρηματοδότηση.

Η HBO και η Northern Ireland Screen, της Βόρειας Ιρλανδίας (όπου εκτυλίσσονται τα περισσότερα από τα γυρίσματα) δεν σχολίασαν τις πιθανές επιπτώσεις ενός Brexit στην παραγωγή της σειράς που γυρίζεται επίσης στην Ισπανία, την Κροατία και την Μάλτα.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ο Πίτερ Τσέις, στέλεχος του German Marshall Fund, για το εάν ένα Brexit διακινδυνεύσει και τη χρηματοδότηση σειρών όπως το Game of Thrones ή άλλων μεγάλων παραγωγών, είπε: «Φυσικά. Είναι κάτι που αιωρείται στον αέρα σε αμερικανικά στούντιο που θέλουν να κάνουν γυρίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα που βοηθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν όλα αυτά. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πάψει να είναι μέλος της ΕΕ, αυτό μπορεί να σταματήσει», τόνισε.

Φυσικά τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν από ένα πιθανό Brexit και πολλές ακόμα βρετανικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που έλαβαν τα τελευταία 7 χρόνια περίπου 32 εκατ. δολάρια από οργανώσεις όπως το Creative Europe, που χρηματοδοτεί media και πολιτιστικά projects.

Mέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα, δείτε φωτό και τρέιλερ από το επερχόμενο 10ο επεισόδιο, season finale για την 6η σεζόν...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos