"The Ballad of Buster Scruggs": Οι Κοέν συγκινούν και εντυπωσιάζουν

Δημοσίευση: 19 Νοε. 2018, 13:26
Συντάκτης:

Ανακοινώθηκε ως σειρά στο Netflix, έγινε τελικά ταινία. Ελάχιστη σημασία έχει όταν σκηνοθετούν οι αδελφοί Κοέν...
Εξι ιστορίες από την Αγρια Δύση, από 15 έως 25 λεπτά, που φαινομενικά δεν έχουν κάτι να τους ενώνει σε σεναριακούς όρους, αλλά ένα στοιχείο υπάρχει και τα "κερδίζει" όλα. Το αναπόφευκτο του θανάτου.
Κάθε ιστορία μπορεί να είναι αστεία αλλά και τραγική, ειρωνική ή με ελπίδα.
Οι Κοέν έχουν τη δύναμη και την ευφυΐα να τοποθετήσουν κάθε τρελή ιδέα τους, σε κάθε χρονικό πλαίσιο. Αυτό είναι ακόμα ένα καθαρόαιμο αλλά και απροσδόκητο γουέστερν, μετά το εξαιρετικό "True Grit" του 2010, αλλά οι όροι του είδους υπήρχαν και στα "Fargo" ή στο "No Country for old man".
H γοητεία της Αγριας Δύσης και το αναπάντεχο παιχνίδι της μοίρας και της τύχης είναι παρόντα σε κάθε σχεδόν σκηνή. Θα σε διασκεδάσει, σοκάρει και συγκινήσει.


Οπτικά άψογο (γυρίζουν πρώτη φορά σε digital), ξεκινά (ελάχιστα spoilers ακολουθούν) με τον Buster Scruggs που υποδύεται ο καταπληκτικός Tim Blake Nelson, σε μια εξωφρενική ιστορία, με μουσική, χιούμορ και ένα σωρό πτώματα! Σκέτη απόλαυση...
Στο "Near Algodones" ο James Franco είναι ψιλογκαντέμης ενώ στο "Meal Ticket" ο Liam Neeson περιποιείται και εκμεταλλεύεται έναν περιπλανώμενο ηθοποιό (αποκάλυψη ο Harry Melling), χωρίς χέρια και πόδια. Πιο πένθιμο δεν γίνεται... Στο "All Gold Canyon" ο Τοm Waits είναι ένας χρυσοθήρας που δεν τα παρατάει ποτέ. Τραγουδάει κιόλας, άρα τι άλλο να ζητήσεις;
Το "The Gal Who Got Rattled" είναι πιθανότατα η καλύτερη όλων. Η Zoe Kazan τραβάει μεγάλα ζόρια σε ένα ταξίδι με άμαξες, ρομαντισμός και ένα φινάλε που ραγίζει καρδιές...
Η ταινία κλείνει με το "The Mortal Remains" με μια ομάδα αγνώστων μέσα σε μια άμαξα. Αναπάντεχα σκοτεινό, πανέξυπνο και ιδανικό για κλείσιμο.
Ηδη στην 4η δεκαετία δημιουργίας τους, οι αδελφοί Κοέν παραμένουν νέοι σε μάτια, καρδιά και μυαλό... To "The Ballad of Buster Scruggs" μπήκε ήδη στον κατάλογο με τα αριστουργήματά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos