Aνατροπή: ο Παρκ Τσαν Γουκ θα σκηνοθετήσει τελικά στο Σούνιο

Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2018, 14:19
Συντάκτης:

Να τελικά που «όλοι μαζί, μπορούμε».

Όπως διαβάσαμε στο News 24/7, το Κεντρικό Αρχαιλογικό Συμβούλιο αναμένεται να δώσει τελικά το πράσινο φως για τα γυρίσματα της μίνι σειράς «The Little Drummer Girl» («Η Μικρή Τυμπανίστρια») στο Σούνιο, την Μεγάλη Τρίτη, όταν και θα συσκεφθεί για να συζητηθεί το νέο αίτημα της εταιρείας παραγωγής Faliro, έχοντας τροποποιήσει τους χρόνους των γυρισμάτων από τις 7.00 έως τη 1.00 το μεσημέρι, αντί για το ολοήμερο γύρισμα που είχαν αιτηθεί και θα δέσμευε τον αρχαιολογικό χώρο για όλη την ημέρα της 12ης Απριλίου, από τις 7.00 το πρωί έως τη δύση του ήλιου

Το αρχικό αίτημα για τα γυρίσματα της σειράς του BBC, ζητούσε τον αρχαιολογικό χώρο από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ αμέσως μετά το Πάσχα, κάτι που , σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ήταν αδύνατο να εγκριθεί λόγω της μεγάλης διάρκειας τω γυρισμάτων σε ώρα αιχμής, με χιλιάδες επισκέπτες και λόγω του πολυπληθούς συνεργείου (που ξεπερνούσε τα 100 άτομα). «Η παραχώρηση τις συγκεκριμένες ώρες θα δημιουργούσε δυσλειτουργία στον αρχαιολογικό χώρο παρόλο που η εταιρεία παραγωγής πρότεινε δικοί της άνθρωποι να βρίσκονται στη είσοδο και να ειδοποιούν τους επισκέπτες ότι ο χώρος θα παραμείνει κλειστός», υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΑΣ και γ.γ. του ΥΠΠΟΑ κ.Βλαζάκη.

Να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο,της περασμένης Τρίτης, που απορρίφθηκε η αρχική πρόταση για τα γυρίσματα της σειράς, το ΚΑΣ ενέκρινε βραδινά γυρίσματα της ίδιας εταιρείας στην Ακρόπολη «γιατί δεν δημιουργεί η ώρα των λήψεων προβλήματα στους επισκέπτες».

Το ΚΑΣ σύμφωνα με την κ.Βλαζάκη, ζήτησε εξαρχής αντιπρόταση από την εταιρεία η οποία όμως δεν έγινε. Μετά την αντίδραση του Γ.Γ..Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, αλλά και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το ΚΑΣ έλαβε τη νέα πιο συμβιβαστική ως προς τις ώρες πρόταση για την παραχώρηση του Σουνίου, «σε ωράριο που δεν δημιουργεί προβλήματα στους επισκέπτες, οι οποίοι προτιμούν τον αρχαιολογικό χώρο από το μεσημέρι ως την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Επομένως, η πρόταση που θα περάσει τη Μ.Τρίτη θα είχε εγκριθεί αν είχε τεθεί από την αρχή», υπογράμισει η κ.Βλαζάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos