4 ελληνικά φιλμ στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2018, 15:59
Συντάκτης:

ο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο (θα διεξαχθεί 10-17 Αυγούστου 2018) μόλις ανακοίνωσε την επιλογή του για το διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους.

Επιλέχθηκαν 11 ταινίες από τις πάνω από 500 αιτήσεις που δέχθηκε το φεστιβάλ της βοσνιακής πρωτεύουσας. Μεταξύ αυτών βρίσκονται η βραβευμένη στις Κάννες (θυμηθείτε περισσότερα εδώ) ταινία της Ζακλίν Λέντζου, «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» (short - regional premiere),η ταινία της Λίας Τσάλτα, «Το Δάσος» (short - world premiere) και της Ειρήνης Βιανέλλη, «Icebergs» (short animation - regional premiere).

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κριτική επιτροπή για το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους υπήρξε και ελληνική συμμετοχή, καθώς μέρος της ήταν η κινηματογραφίστρια Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. Επίσης, έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του ντοκιμαντέρ της Didem Pekün, «Αraf», μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Ακόμα, στο Φεστιβάλ πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου, «Route-3» σε σενάριο της Μαρίνας Συμέου, στo πλαίσιo του Sarajevo City of Film Fund.

Καλή τύχη σε όλες τις ταινίες! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos